Νότιγχαμ Φόρεστ: Ο Σερίφης, η Μπέκινσεϊλ και o Ντίκινσον των Iron Maiden - Αυτοί είναι οι διάσημοι του Νότιγχαμ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Ο Σερίφης, η Μπέκινσεϊλ και o Ντίκινσον των Iron Maiden – Αυτοί είναι οι διάσημοι του Νότιγχαμ | Lifestyle

Η θρυλική Νότιγχαμ, που κάποτε σάρωνε την Ευρώπη υπό την καθοδήγηση του Μπράιαν Κλαφ, επέστρεψε στην Premier League και το City Ground ετοιμάζεται να ζήσει ξανά μέρες δόξας, καθώς θα υποδεχτεί μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη για πρώτη φορά από τη σεζόν 1998-99, αλλά και τη… μισητή Λέστερ, που είναι η μεγάλη αντίπαλός της.

 Η άνοδος ήρθε επί των ημερών του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη, που ανέλαβε τέτοια εποχή πριν από πέντε χρόνια, με άξονα τον «νέο Κλαφ», όπως αρχίζουν κάποιοι να αποκαλούν δειλά-δειλά τον Ουαλό τεχνικό Στιβ Κούπερ, που ανέλαβε τη Φόρεστ ευρισκόμενη στην τελευταία θέση της Championship στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021.

Ο σερίφης του Νότιγχαμ

Στους νεότερους αναγνώστες σίγουρα δεν λέει πολλά η ομάδα της διετίας 1978-80 που κατέκτησε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών. Σίγουρα, όμως το Νότιγχαμ δεν είναι άγνωστη λέξη σε κανέναν. Οι περιπέτειες του ήρωα της λαϊκής παράδοσης της Αγγλίας, Ρομπέν των Δασών διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιγχαμσίαρ (έκτασης λίγο μικρότερης από την Αττική) και ο Σερίφης του Νότιγχαμ είναι ο μεγάλος αντίπαλός του.

Ο τίτλος, από τους παλαιότερους στη χώρα με ιστορία άνω της χιλιετίας, έχει μείνει ζωντανός μέχρι τις μέρες μας, αν και πλέον είναι περισσότερο τιμητικός. Η θητεία του Σερίφη είναι ετήσια και κάτοχος του τίτλου φέτος είναι ο καθηγητής οφθαλμολογίας Χάρμιντερ Σινγκ Ντούα, ινδικής καταγωγής.

Οι διάσημοι που έχουν καταγωγή ή δεσμούς με το Νότιγχαμ 

Στην περιοχή γεννηθήκαν ή μεγάλωσαν αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές. Οι περισσότεροι από αυτούς λίγο ως πολύ υποστηρίζουν την ομάδα της περιφέρειάς τους, τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Κινηματογράφος – Θέατρο

Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά ο πατέρας της Ρίτσαρντ, που πέθανε ξαφνικά το 1979, ήταν από το Κάρλτον του Νοτιγχαμσίαρ και σπούδασε στο Νότιγχαμ. Η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ επισκέπτεται συχνά την πόλη.

Ο Μόργκαν Τζόουνς του Walking Dead και Fear of the Walking Dead, κατά κόσμον Λένι Τζέιμς, είναι βέρος… Νοτιγχαμέζος.

Ο Τζο Ντέμπσι, ο Τζέντρι του Game of Thrones μεγάλωσε στο Γουέστ Μπρίτζφορντ του Νότιγχαμ και είναι από τους πιο φανατικούς οπαδούς-celeb της ομάδας.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Classic Football Shirts (@classicfootballshirts)

Στην ίδια περιοχή γεννήθηκε και η Σαμάνθα Μόρτον η Alpha του Walking Dead, υποψήφια για δύο Όσκαρ, που έγινε γνωστή διεθνώς ως Έιγκαθα στο Minority Report. Δηλώνει φανατική οπαδός της Φόρεστ από μικρή ηλικία.

Μουσική

Από το Γουόρκσοπ είναι ο τραγουδιστής των θρυλικών Iron Maiden, Μπρους Ντίκινσον, ο οποίος είναι, όμως, οπαδός της Γουέστ Χαμ. Από το ίδιο σημείο του χάρτη προέρχεται και ο Τζον Παρ, ο οποίο το 1985 έφτασε στο Νο 1 του Billboard στις ΗΠΑ με το St. Elmo’s Fire.

Μέσα από το Νότιγχαμ είναι ο Τζέικ Μπραγκ, που ανέβηκε στο Νο 1 των UK charts με το ομώνυμο πρώτο του άλμπουμ, αλλά και ο ντράμερ των Deep Purple και αργότερα των Whitesnake, Ίαν Πέις, που έχει εμφανιστεί στη σκηνή με τη φανέλα της αγαπημένης του Φόρεστ.

Ο Τζέιν Ντιν Μπράντφιλντ των Manic Street Preechers είναι Ουαλός, αλλά ένας από τους πιο γνωστούς οπαδούς της Νότιγχαμ.

Αθλητισμός

Η Τζέιν Τόρβιλ και ο Κρίστοφερ Ντιν, χρυσοί ολυμπιονίκες στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας είναι από το Νότιγχαμ. Ο χορός τους πάγο υπό τους ήχους του Bolero έχει μείνει στην ιστορία.

Ο Λι Γουέστγουντ, ένας από τους καλύτερους γκολφέρ, πρώην Νο 1 στον κόσμο για 22 εβδομάδες, είναι από το Γουόρκσοπ.

Ο πιο φανατικός όλων, είναι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τα μεσαία βάρη, Καρλ Φροτς, που έχει εμφανιστεί, μάλιστα, σε πολλές συνεντεύξεις του με τη φανέλα της Νότιγχαμ.

Η δις ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Ρεμπέκα Άντλινγκτον είναι από το Μάνσφιλντ. 

Μόδα

Στο Νότιγχαμ γεννήθηκε και ξεκίνησε την επιχείρησή του σε ηλικία 15 ετών, το πάλαι ποτέ παιδί-θαύμα της μόδας, ο Πολ Σμιθ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News