Νόβακ Τζόκοβιτς: H διατροφή του Νο 1 τενίστα στον κόσμο - Αυτοφαγία χωρίς κινητό και τηλεόραση

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε τη διατροφή που ακολουθεί και έχει καταφέρει να χτίσει ένα γυμνασμένο σώμα αλλά και «τρομερή» φυσική κατάσταση

Στο βιβλίο του με τίτλο «Share to win» ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιγράφει το πως μέσα σε δέκα χρόνια απέκτησε το σώμα που έχει τώρα αλλά και μία εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2012, όταν είχε συζήτηση με έναν διατροφολόγο. Εκείνος τον είχε δει να αγωνίζεται, σε ένα ματς όπου κατέρρευσε λόγω δυσκολίας στην αναπνοή. Ο διατροφολόγος κατάλαβε πως οι δυσκολίες του Τζόκοβιτς ήταν σχετικές με τη διατροφή του.

Μετά από εξετάσεις, ο Σέρβος τενίστας ενημερώθηκε πως έχει δυσανεξία στο ψωμί αλλά και στα γαλακτοκομικά, κάτι… δύσκολο όντας παιδί γονιών με πιτσαρία! 

Όπως αναφέρει ο Τζόκοβιτς, πλέον τρώει συγκεκριμένες ώρες, μαγειρεύει μόνος του και μένει σε ξενοδοχεία που τον αφήνουν να μπαίνει στην κουζίνα. Μέσα σε 12 μήνες έχασε 11 κιλά, με μία διατροφή βασισμένη στα λαχανικά, τα φασόλια, τα όσπρια και το λευκό κρέας.

Τρώει με ησυχία, δίχως τηλεόραση ή κινητό ενώ ακολουθεί την «αυτοφαγία». Ήτοι, για 16 ώρες δεν τρώει καθόλου και τρώει τις υπόλοιπες οκτώ, μαζί με σκληρή γυμναστική.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News