Μαρία Σαράποβα: Μια ζωή γεμάτη Grand Slam, λάμψη και έρωτες

Η κινηματογραφική ζωή της Μαρία Σαράποβα πέρασε μέσα από «σαράντα κύματα» για να φτάσει στην απόλυτη καταξίωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: H Porsche του Τζέιμς Μποντ και εκείνη που θα γίνει δική της αν κατακτήσει το τουρνουά της Στουτγκάρδης

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Απριλίου 1986 όταν οι προγραμματισμένες εργασίες για ένα πείραμα στον πυρηνικό σταθμό «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, οδήγησαν στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στα ανθρώπινα χρονικά.

Έναν χρόνο αργότερα, στις 19 Απριλίου, 1987, στην πόλη Νιάγκαν της Σιβηρίας πρωτοείδε το φως του ήλιου ένα φωτεινό και ταλαντούχο πλάσμα, που άκουγε στο όνομα, Μαρία Σαράποβα και έμελλε να αλλάξει τον ρου του παγκόσμιου τένις.

Ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών η αγάπη της για την αντισφαίριση γεννήθηκε μέσα από το δώρο ενός φίλου του πατέρα της, το οποίο και δεν ήταν άλλο από μια ρακέτα. Και κάπως έτσι στα 7 της χρόνια ξεκίνησε ένα μακρύ υπερατλαντικό ταξίδι για την Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου και φοίτησε στην Ακαδημία του Νικ Μπολετιέρι.

Ο παρθενικός της τίτλος ήρθε το 2000 όταν και κατέκτησε το Eddie Herr International Junior Tennis Championship, ενώ της απονεμήθηκε και το ιδιαίτερο βραβείο για τους φερέλπιδες τενίστες, Rising Star Award.

Η στιγμή της εκτόξευσης της καριέρα της, ήρθε στις αρχές Ιουλίου του 2004, όταν η 17χρονη τότε Σαράποβα, πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας της, επικρατώντας της Σερένα Γουίλιαμς με 6-1, 6-4 στον τελικό.

 

Το «μαύρο πέπλο» του σκανδάλου ντόπινγκ

Αναμφίβολα η πιο «μαύρη» σελίδα στην ανεπανάληπτη πορεία της δεν είναι άλλη από το σκάνδαλο ντόπινγκ, στο οποίο και ενεπλάκη το 2016. Συγκεκριμένα, η Ρωσίδα σούπερ σταρ γνωστοποίησε πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, όπου αντιμετώπιζε τη Σερένα Γουίλιαμς.

«Για πρώτη φορά μου δόθηκε αυτή η ουσία το 2006. Είχα πολλά προβλήματα υγείας εκείνο το διάστημα», τόνισε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στο Λος Άντζελες και συνέχισε: «Ήμουν άρρωστη πολύ συχνά, είχα ανεπάρκεια σε μαγνήσιο, καθώς και ιστορικό διαβήτη στην οικογένειά μου. Είχα και δείγματα τέτοια (σ.σ. διαβήτη). Αυτή ήταν μία από τις φαρμακευτικές αγωγές που ακολούθησα, μεταξύ άλλων.

Δεν θέλω να τελειώσει η καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο. Θα αντιμετωπίσω τις συνέπειες, αλλά ελπίζω να μου δοθεί άλλη μια ευκαιρία. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για αυτό, παρά μόνο τον εαυτό μου. Στο τέλος για ό,τι κάνουμε ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι», δήλωσε στο απολογητικό της μήνυμα.

Φυσικά, μετά το ξέσπασμα του εν λόγω σκανδάλου, οι αντιδράσεις ήταν αλυσιδωτές, με την Διεθνή Ομοσπονία Αντισφαίρισης να της ακυρώνει όλα τα αποτελέσματα αγώνων της σεζόν, αφαιρώντας της τα χρηματικά έπαθλα από την παρουσία της στο Αυστραλιανό Όπεν, καθώς και 430 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Την ίδια στιγμή η Nike, είχε ανακοινώσει την προσωρινή διακοπή της συνεργασίας τους, όσο διεξαγόταν η έρευνα.

Η… παράδοξη πρόταση γάμου στις κερκίδες

Το 1.88 ύψους κορμί της σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό της πρόσωπο της χάρισαν και τον τίτλο της «πιο σέξι τενίστριας» της δεκαετίας το 2011.

Μάλιστα, οι χιλιάδες θαυμαστές της ανά τον κόσμο έχουν οδηγηθεί και σε ακραίες συμπεριφορές όπως την περιστατικό που συνέβη το 2017 στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του τουρνουά, TEB BNP Paribas, την ώρα που αγωνιζόταν απέναντι στην Κάλια Μπουγιουκακτσάι, ένας άνδρας της φώναξε από τις κερκίδες:«με παντρεύεσαι;» με την Σαράποβα να απαντάει προς την κάμερα «ίσως».

Οι τίτλοι τέλους σε μια λαμπρή καριέρα

Τον Φεβρουάριο του 2020 η 34χρονη θρυλική τενίστρια, ύστερα από 5 τίτλους Grand Slam, συμβόλαια με παγκόσμιους κολοσσούς όπως η Sony Ericsson, εξώφυλλα σε αντρικά περιοδικά, ένα βιβλίο αυτοβιογραφίας και την ανακήρυξή της ως πρέσβειρας του ΟΗΕ, είχε έρθει πλέον ο καιρός για να ρίξει αυλαία στην αξιοθαύμαστη καριέρα της.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram, η ψηλόλιγνη τενίστρια, αποχαιρέτησε το κοινό της, λέγοντας: «Το τένις μου έδειξε τον κόσμο – και μου έδειξε από τι είμαι φτιαγμένη.

Μέσω αυτού τέσταρα τον εαυτό μου και μετρούσα το πώς μεγάλωνα. Έτσι, ό,τι κι αν είναι αυτό που θα διαλέξω για το επόμενο κεφάλαιό μου, το επόμενο βουνό μου, ακόμη θα σπρώχνω. Ακόμη θα σκαρφαλώνω. Ακόμη θα μεγαλώνω».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sharapova (@mariasharapova)

Ο έρωτας με τον Βούγιασιτς και η πρόταση γάμου από Βρετανό κροίσο

Η λάμψη της Σαράποβα την ακολουθούσε και εκτός των κορτ, απασχολώντας και με την προσωπική της ζωή. Κανείς δεν θα λησμονήσει άλλωστε το 2010 όταν ο Σλοβένος πάλαι ποτέ άσος της Εφές, Σάσα Βούγιασιτς, έκανε πρόταση γάμου στην εκθαμβωτική τενίστρια, προκαλώντας λύπη και θυμό στους χιλιάδες θαυμαστές της.

Η σχέση τους βέβαια δεν μακροημέρευσε και δύο χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του US Open, η Ρωσίδα σούπερ σταρ, αποκάλυψε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά ήταν μια κοινή απόφαση. Έχουμε μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον, εξακολουθούμε να νιώθουμε φίλοι και περάσαμε πολύ όμορφα χρόνια μαζί”, δήλωσε το φαβορί ο US Open. Αμέσως μετά εξήγησε πως έπρεπε να βρεθεί μια λύση, αφού οι καριέρες και των δό αθλητών είχαν μπει εμπόδιο.

Ζήσαμε όμορφες στιγμές σαν ζευγάρι, αλλά οι καριέρες μας έχουν τόσο ιδιόμορφο αγωνιστικό πρόγραμμα που δεν μπορούσαμε να δούμε ο ένας τον άλλον. Εκείνος δε μπορούσε να ταξιδεύει συχνά πια. Τους τελευταίους δέκα μήνες που παίζει στην Τουρκία δεν κατάφερε να έρθει στις ΗΠΑ ούτε μία φορά».

Σήμερα ωστόσο, έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του εκατομμυριούχο εμπόρου τέχνης και επιστήθιου φίλου, του πρίγκιπα Χάρι, Αλεξάντερ Τζιλκς, με τον οποίο και ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους στο Instagram τον Δεκέμβριο του 2020.

Στο παρελθόν ο γοητετικός Βρετανός ήταν παντρεμένος για τέσσερα χρόνια με τη σχεδιάστρια μόδας Misha Nonoo (κολλητής φίλης της Μέγκαν), προτού χωρίσουν το 2016.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sharapova (@mariasharapova)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexander Gilkes (@gilkesa)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexander Gilkes (@gilkesa)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sharapova (@mariasharapova)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sharapova (@mariasharapova)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News