Λόλο Τζόουνς: Η «καυτή» σαραντάρα σπρίντερ που ξέρει να κερδίζει και στις πίστες χορού!

Η Λόλο Τζόουνς γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1982 στις ΗΠΑ, είναι Αμερικανίδα αθλήτρια που ειδικεύεται σε αγώνες 60 και 100 μέτρων με εμπόδια.

Οι εξαιρετικές της ικανότητες στην πίστα, την έχουν κάνει να κερδίσει πολλούς τίτλους τόσο σε καλοκαιρινούς όσο και σε χειμερινούς αγώνες. Ήρθε στη γραμμή τερματισμού πρώτη στην κατηγορία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2008 και το 2010.

Εκτός από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008, 2012 και 2014, κατάφερε να τερματίσει τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες με εμπόδια το 2012.

Επιπλέο, αγωνίστηκε στον Παγκόσμιο Τελικό Στίβου το 2007 τερματίζοντας στην έκτη θέση. Το 2007, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα κλειστού στίβου των ΗΠΑ και αναδείχθηκε νικήτρια στα 60 μέτρα με εμπόδια. Την ίδια χρονιά, κατέλαβε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Δεδομένου ότι ο πατέρας της ήταν στην Πολεμική Αεροπορία και αργότερα καταδικάστηκε, η αθλήτρια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας με τη μητέρα της. Σε νεαρή ηλικία, η Λόλο έπρεπε να αναλάβει πολλές δουλειές για να συντηρήσει την οικογένειά της. Κάποια στιγμή, αναζήτησαν καταφύγιο στο υπόγειο μιας εκκλησίας του Στρατού της Σωτηρίας. Ενώ, η οικογένειά της αποφάσισε να μετακομίσει στο Forest City, επέλεξε να μείνει εκεί ώστε να ξεκινήσει την καριέρα της ως αθλήτρια.

Συμμετείχε τακτικά σε πρωταθλήματα National Collegiate Athletic Association (NCAA) και κέρδισε την 1η θέση σε τρεις αγώνες. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της ήταν οι 11 φορές που βγήκε Παναμερικανική πρωταθλήτρια NCAA.

Η πολυτάλαντη προσωπικότητα έχει αφήσει «αποτύπωμα» και στον χώρο της υποκριτικής. Το 2014, έπαιξε έναν ρόλο σαν συνοδός πύλης αεροδρομίου στην ταινία «Left Behind». Την ίδια χρονιά ήταν διαγωνιζόμενη στο Dancing with the Stars και ήταν ζευγάρι με τον επαγγελματία χορευτή, Κέο Μοτσέπε ενώ τερμάτισαν στην 13η θέση.

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News