Κέιτι Μπούλτερ: Οι τίτλοι της πανέμορφης τενίστριας και η νίκη στο Γουίμπλετον

Η Κέιτι Μπούλτερ είναι διεθνής επαγγελματίας, Βρετανίδα τενίστρια. Έφτασε στην κορυφαία της κατάταξη στο single του κόσμου Νο. 82, στις 18 Φεβρουαρίου 2019.

Γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1996 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο διπλό το 2013 και τον πρώτο της τίτλο στο απλό την επόμενη χρονιά. Μέχρι το τέλος του 2014, κατατάχθηκε ως μία από τις δέκα κορυφαίες νεαρές παίκτριες στον κόσμο.

Συνέχισε το 2011, σε ηλικία 14 ετών, για να γίνει φιναλίστ στο Junior Orange Bowl Tennis Championships στο Coral Gables, Φλόριντα.

Τον Ιανουάριο του 2014, η Μπούλτερ συνέχισε να έχει περαιτέρω επιτυχία στα διπλά και ήταν φιναλίστ στο αγώνισμα διπλών κοριτσιών του Australian Open με την Ιβάνα Γιόροβιτς. Τον Μάιο του 2014, στο Sharm el-Sheikh, κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο single.

Κέρδισε επίσης τον τίτλο του διπλού στην ίδια διοργάνωση με τη Νίνα Στογιάνοβιτς, από την οποία είχε χάσει έναν προηγούμενο τελικό στο απλό. 

Ξεκίνησε τη σεζόν του 2019 στο Hobart International στην Τασμανία της Αυστραλίας όπου δεν προκρίθηκε, χάνοντας από την Γκριτ Μίνεν σε τρία σετ. Το επόμενο τουρνουά της ήταν το Australian Open. Ο πρώτος της αγώνας ήταν ενάντια στην Εκατερίνα Μακάροβα την οποία νίκησε σε τρία σετ με την πρώτη φορά στο Australian Open σε ένα μπρέικ τρίτου σετ.

Η Κέιτι, 25 ετών, κέρδισε τον αγώνα της στον πρώτο γύρο στο Γουίμπλετον, την 21χρονη Κλάρα Μπουρέλ, από τη Γαλλία. Μάλιστα, ανέφερε πως το γούρι της ήταν ο σύντροφός της.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News