Άνα Ιβάνοβιτς: Οι τίτλοι ομορφιάς, η νίκη στο Γαλλικό Όπεν και η ήττα απο την Μαρία Σαράποβα

Η Άνα Ιβάνοβιτς πρώην τενίστρια, γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1987 στο Βελιγράδι, κέρδισε το Γαλλικό Όπεν το 2008 και κατατάχθηκε Νο 1 τενίστρια στον κόσμο την ίδια χρονιά.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου με κατεύθυνση στα Χρηματοοικονομικά και την Ψυχολογία.

Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 5 ετών και έγινε δημοφιλής στον κόσμο όταν προκρίθηκε για το τουρνουά Zürich Open το 2004. Άρχισε να δέχεται νίκες, τερματίζοντας στην 4η θέση το 2007. Προκρίθηκε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2008 μετά τη νίκη του Γαλλικού Όπεν.

Στο Australian Open το 2008, βγήκε δεύτερη καθώς έχασε απο την Μαρία Σαράποβα. Από τότε, η Άνα βρίσκεται στο Top 20 σχεδόν κάθε χρόνο. Της έχουν δοθεί οι τίτλοι της πιο σέξι αθλήτριας τένις, της εμφανίσιμης τενίστριας όλων των εποχών, του πιο όμορφου σώματος στον αθλητισμό, της πιο καυτής αθλήτριας στον πλανήτη, καθώς και της 11ης θέσης στη λίστα με τις πιο σέξι γυναίκες του FHM το 2009.

Κάποτε, της έγινε πρόταση για έναν ρόλο στη τηλεοπτική εκπομπή «Desperate Housewives», αλλά εκείνη την απέρριψε καθώς δεν ήθελε να κάνει άλλο επάγγελμα. Ωστόσο, έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές και έντυπες διαφημίσεις όπως στην Adidas, Jat Airlines, Yonex, Samsung TV και Sony Ericsson.

Η πανέμορφη Άνα είναι παντρεμένη με τον Γερμανό ποδοσφαιριστή, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και μαζί έχουν δύο γιους. Αρραβωνιάστηκαν τον Ιούνιο του 2015 και παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο, στις 12 Ιουλίου 2016.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News