Άλισον Στόουκ: Η φωτογραφία που την έκανε διάσημη για λάθος λόγο και η καριέρα της που πέρασε «40 κύματα»

Η Άλισον Στόουκ είναι επαγγελματίας αθλήτρια στίβου, γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1989 στην Καλιφόρνια και λένε πως έγινε γνωστή μέσω social media επειδή σχολιάζαν την εξωτερική της εμφάνιση.

Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί πριν κάποια χρόνια ως η πιο σέξι αθλήτρια του στίβου. Πέρα απο αθλήτρια εργάζεται ως μοντέλο fitness. Ήδη απο τα 17 της, σπάει όλα τα ρεκόρ. Όταν πήγαινε γυμνάσιο, εντάχθηκε στην ομάδα του άλματος με επί κοντώ. Στη συνέχεια, με την πάροδο του χρόνου, η Άλισον άρχιζε να γίνεται πολύ αγαπητή σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, κέρδισε τον τίτλο των Ηνωμένων Πολιτειών το 2004. Ωστόσο, ξεκίνησε την καριέρα της ως γυμνάστρια, ακολουθώντας τα βήματα του μεγαλύτερου αδελφού της Ντέιβιντ ο οποίος αγωνιζόταν σε εθνικό επίπεδο. 

Όταν ήταν 17 ετών η Άλισον, δημοσιεύθηκε μια φωτογραφία της στα social media. Κάποιοι κακοπροαίρετοι της έκαναν σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου και τότε η αθλήτρια δεν μπορούσε να αντέξει αυτό που είχε συμβεί. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη τράβηξε τη φωτογραφία της Άλισον το 2007. Η φωτογραφία προοριζόταν για έναν ιστότοπο στίβου στην Καλιφόρνια. 

Όμως, κάποιοι πήραν τη συγκεκριμένη φωτογραφία και την ανήρτησαν σε ένα blog μόνο για άντρες οι οποίοι έκαναν άσεμνα σχόλια. Μάλιστα, το συγκεκριμένο blog «έκλεβε» φωτογραφίες αθλητριών και δεν τους ένοιαζε αν κάποια κορίτσια ήταν ανήλικα! Ο φωτογράφος απείλησε να πάει στο δικαστήριο τον Matt Ufford, τον ιδιοκτήτη του blog, εάν δεν κατέβαζε τη φωτογραφία. Η ζημιά, όμως, είχε γίνει και η διαβόητη φωτογραφία της Άλισον έκανε ήδη το γύρο του Διαδικτύου. Πολλοί άλλοι ιστότοποι την είχαν πάρει και την είχαν δημοσιεύσει στους ιστότοπούς τους.

Η Άλισον προσπάθησε να σταματήσει αυτά τα σχόλια αλλά δεν τα κατάφερνε. Κατέληξε στην αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας όταν προσέλαβε έναν σύμβουλο Μέσων Ενημέρωσης για να χειριστεί την ανεπιθύμητη προσοχή και δημοσιότητα. Μετά απο καιρό, και ενώ η καριέρα της στον αθλητισμό «κινδύνευε», δημιουργήθηκαν ιστοσελίδες απο θαυμαστές της δείχνοντας οτι την υποστηρίζουν. 

Ο πατέρας της Άλισον, Άλαν Στόκε είναι δικηγόρος και προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη του να προλάβει το σκάνδαλο που είχε ήδη ξεφύγει από τον έλεγχο. «Χτένιζε» όλα τα σεξιστικά σχόλια που λέγονταν για την κόρη του, προσπαθώντας να μάθει αν υπήρχε κάποιος καταδιώκτης ή αν κάποιος είχε πει κάτι παράνομο.

Χωρίς να εγκαταλείπει τα όνειρά της, η Άλισον αναδείχθηκε όγδοη στο εθνικό πρωτάθλημα νεανίδων στο τελευταίο έτος του γυμνασίου της. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά εντυπωσιακά και σήμαιναν ότι είχε ακόμα τη δυνατότητα να κάνει αυτό που της άρεσε περισσότερο. Η απόφασή της να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ ήρθε μετά από πολλή σκέψη. Της απονεμήθηκε μια αθλητική υποτροφία για να αγωνιστεί ως αθλήτρια επί κοντώ. Επιπλέον, συνεργάστηκε με έναν από τους πιο αξιόπιστους εκπαιδευτές, τον προπονητή Scott Slover.

Έκανε το ντεμπούτο της στο NCAA Women’s Division I – Υπαίθριο Πρωτάθλημα στίβου τερματίζοντας στην 19η θέση. Αργότερα, πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012, χωρίς όμως να κερδίσει κάποιο μετάλλιο. Απο τότε, σταμάτησε τον αθλητισμό και ασχολήθηκε με το fitness μόντελινγκ.

Η Άλισον είναι παντρεμένη με τον Ρίκι Φάουλερ, έναν παίκτη γκολφ. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον Ιούνιο του 2018 και τον Οκτώβρη του 2019 παντρεύτηκαν. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News