ΤΙΕΡΙ ΜΙΓΚΛΕΡ: Ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας «έφυγε» στα 73 του χρόνια

Ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας, Τιερί Μιγκλέρ «έφυγε» στα 73 του χρόνια.

Ίσως και να μην υπήρχε γυναίκα στη δεκαετία του 90 που να μην δοκίμασε έστω μια φορά το άρωμα Angel. Ωστόσο ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας θα μείνει στην ιστορία για πολλούς πιο σημαντικούς λόγους. Ο Τιερί Μιγκλέρ πέθανε σε ηλικία 73 ετών την Κυριακή 23 Ιανουαρίου από φυσικά αίτια.

Ο σχεδιαστής μόδας, με τη φουτουριστική ματιά στα σχέδιά του ήταν ο ιδρυτής της μάρκας Μιγκλέρ. «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του κ. Manfried Thierry Mugler την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022», μοιράστηκε το επίσημο Instagram με τους θαυμαστές του. Δίπλα στη μαύρη φωτογραφία υπήρχε το σχόλιο: «Μακάρι η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη». Ο Μιγκλέρ ήταν ένας σπουδαίος δημιουργός, ενώ έφτασε στο απόγειο της δόξας του τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Ξεκίνησε τη σχεδιαστική του καριέρα το 1971, αλλά δεν κυκλοφόρησε τη δική του συλλογή μέχρι το 1973. Τα σχέδιά του συχνά παρουσίαζαν bold, αιχμηρούς ώμους, υψηλή γοητεία και έντονη ραπτική. Συνήθιζε να ενσωματώνει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας ή φουτουριστικές λεπτομέρειες στα σχέδιά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News