SOCIAL MEDIA: Kατάρες, βρισιές, απειλές και στοχοποίηση

SOCIAL MEDIA: Πριν από λίγες μέρες είχαμε συναντηθεί με τη Δανάη Μπάρκα, που θα είναι αύριο στο εξώφυλλο του περιοδικού ΟΚ!.

Μέσα σε όσα είχαμε συζητήσει, πιάσαμε και το θέμα των επιθέσεων, κυρίως μέσω των social media, και μου είπε μια φράση που τις τελευταίες μέρες τη σκέφτομαι πολύ συχνά: «Είναι λάθος να γινόμαστε και εμείς κακοποιητές ενώ θέλουμε να πολεμήσουμε τη βία και την κακοποίηση -λεκτική, ψυχολογική, σωματική».

Είναι ξεκάθαρα λάθος. Γιατί όμως συμβαίνει όλο και πιο έντονα;

Η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, όπως και άλλες υποθέσεις που βγήκαν στην επιφάνεια τον τελευταίο χρόνο που ξεσκέπασαν την κακοποιητική προσωπικότητα αναγνωρίσιμων ή όχι ανθρώπων, έφεραν μια λυτρωτική κάθαρση. Αλλά μαζί με αυτή έφεραν και ένα -αναμενόμενο- κύμα μίσους προς τους κακοποιητές, που κάποιες στιγμές έγινε τσουνάμι και συμπαρέσυρε και άλλους ανθρώπους. Ανθρώπους που όχι απλά δεν έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτά τα εγκλήματα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμπλέκονται πουθενά.

Πολύ ορθά καταδικάζουμε δημόσια τον εγκληματία, τον κακοποιητή. Αλλά πόσο δίκαιοι είμαστε όταν μαζί του, βάζουμε στον ίδιο κουβά τον γονιό του, το παιδί του, τον σύντροφό του, έναν φίλο του, ένα συνεργάτη -ακόμα και κάποιον που σε μια κοινωνική εκδήλωση έβγαλε μαζί με τον κακοποιητή μια φωτογραφία; Πόσο λογικό είναι; Και γιατί το κάνουμε;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News