RAFALE: Στις 10.25πμ απογειώθηκαν από Γαλλία, 12.15μμ πέρασαν πάνω από την Ακρόπολη

Πτήση 125 λεπτών από το Ιστρ της Γαλλίας στην Τανάγρα για τα πρώτα έξι Rafale με Έλληνες πιλότους.

Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα γαλλικά μαχητικά αναχώρησαν ώρα 09:25 τοπική (ώρα Ελλάδος 10:25) από το Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης.

Επειτα από απ’ ευθείας πτήση δύο ωρών, τα δικινητήρια γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να προσγειωθούν στη βάση τους, στην 114 Πτέρυγα  Μάχης στην Τανάγρα στις 12:30.

«Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια», είπε πριν λίγο στους Έλληνες πιλότους των έξι Rafale ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου της αεροπορικής βάσης στην Τανάγρα. Πριν προσγειωθούν στον διάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης, οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι που εκπαιδεύθηκαν στην πτήση με τα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά έκαναν διέλευση με τα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την βάση της Τανάγρας.

Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, τα έξι Rafale που θα πιλοτάρουν εκπαιδευμένοι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου πέρασαν στις 12:22. 

Τα τέσσερα από τα έξι Rafale (τα συγκεκριμένα αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από τη γαλλική πολεμική αεροπορία) είναι μονοθέσια και τα άλλα δύο διθέσια. Στα διθέσια Rafale, συγκυβερνήτες στο πιλοτήριο είναι Γάλλοι εκπαιδευτές της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News