ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η ένταση μεταξύ Μπακογιάννη και Μηταράκη, το deal Δουζόγλου – Hilton και το τέλος των βιβλιαρίων της Εθνικής

Η ένταση μεταξύ Μπακογιάννη και Μηταράκη, το deal Δουζόγλου – Hilton και το τέλος των βιβλιαρίων της Εθνικής.

Στους αστέγους που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος Κυριάκος. Για τους λόγους της συγκεκριμένης κίνησης, έχουν υπάρξει μπόλικα ρεπορτάζ, γι’ αυτό και θα αποφύγω να αναλώσω και εγώ χρόνο. Προτιμώ να μείνω σε μια εικόνα από τον Πειραιά, που για τους γνωρίζοντες έχει μπόλικη πολιτική (και πιο συγκεκριμένα νεοδημοκρατική) σημειολογία.

Και αναφέρομαι στην παρουσία, δίπλα στον πρωθυπουργό, της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία όπως είναι ήδη γνωστό, θα είναι υποψήφια στην πρώτη περιφέρεια του Πειραιά. Ήδη μάλιστα έχει αρχίσει να κινείται. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος, επέλεξε σε αυτή τη συγκυρία, να έχει πλάι του την Δόμνα, στέλνει (όπως και να το δούμε) ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με την επιλογή του. Άντε τώρα, μέσα στον χιονιά να κλείσουν μάτι οι υπόλοιποι (βουλευτές).

Η MARC μέτρησε τον Λιβάνιο στη Δυτική Αττική

-Την τιμητική τους έχουν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσκοπήσεις. Νυν και επίδοξοι βουλευτές, έχουν ξεκινήσει να παραγγέλνουν έρευνες για να δουν την απήχησή τους στο εκλογικό σώμα. Το Σάββατο βρέθηκα σε μια ταβέρνα στην κοσμοπολίτικη πλατεία της Χασιάς. Εκεί έμαθα ότι πριν από λίγες μέρες η εταιρεία MARC του Θωμά Γεράκη διενήργησε μια δημοσκόπηση στη Δυτική Αττική. Ανάμεσα στα πρόσωπα που μέτρησε, με βάση την πληροφορία που μου μετέφεραν οι συνομιλητές μου, ήταν κι αυτό του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θόδωρου Λιβάνιου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Ελευσίνα.

Δεν κατάφερα να μάθω τα αποτελέσματα της έρευνας, ούτε φυσικά γνωρίζω αν τελικά ο Λιβάνιος θα είναι υποψήφιος στη Δυτική Αττική. Αν κρίνω από παλιότερη κουβέντα μαζί του, πιθανολογώ ότι δεν το σκέφτεται γι’ αυτές τις εκλογές. Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις, ισχύει αυτό που μου συνέβη στην ταβέρνα που έφαγα το Σάββατο. Τρώγοντας μου άνοιγε η όρεξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News