ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο δικαστικός αγώνας του Greek Freak, το λάθος τους Χρ. Σταϊκούρα και το δείπνο Λιβανού – Μπρατάκου

Ο δικαστικός αγώνας του Greek Freak, το λάθος τους Χρ. Σταϊκούρα και το δείπνο Λιβανού – Μπρατάκου.

Το χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους

-Η αλήθεια είναι ότι το επιτόκιο του 10ετούς… ξίνισε, μετά τα αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά ρεκόρ. Άνθρωποι της αγοράς μας δείχνουν, όμως, το ταμπλό, όπου εντείνεται η πίεση στα κρατικά ομόλογα και είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και το γερμανικό 10ετές γύρισε σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2019.

Κρατάμε, λοιπόν, τη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών στην πρώτη έκδοση της χρονιάς, αλλά αναρωτιόμαστε πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο δανειακό πρόγραμμα, όταν πέσει αυλαία στο έκτακτο QE. «Ψυχραιμία» συνιστούν αρμόδιες πηγές και θυμίζουν ότι το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους παραμένει πολύ χαμηλότερο από το βασικό σενάριο της Ανάλυσης Βιωσιμότητας…

Το ρεκόρ στις τιμές του Brent…

-Ανησυχητικές οι εξελίξεις στο πεδίο της Ενέργειας. Η τιμή του Brent έκλεισε στα 77,8 δολάρια το βαρέλι στο τέλος Δεκεμβρίου 2021, αυξημένη κατά 50,2% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2020 (51,8 δολ./βαρέλι) και κατά 17,8% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 (66,0 δολ./βαρέλι), ενώ η ανοδική πορεία συνεχίστηκε τις πρώτες εβδομάδες του 2022 (87,51 δολ./βαρέλι στις 18/1/2022).

Όπως επισημαίνει η ομάδα ανάλυσης της Eurobank, η εν λόγω εξέλιξη, σε μια περίοδο που οι ανάγκες για θέρμανση είναι αυξημένες, μαζί με την επίδραση βάσης εξαιτίας της ετήσιας πτώσης των τιμών το 1ο εξάμηνο 2021, αναμένεται να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τον πληθωρισμό το 1ο τρίμηνο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News