ΜΙΚΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Tι θα περιλαμβάνει το master plan

Tι θα περιλαμβάνει το master plan για το μικρό Ελληνικό.

Στην κατάρτιση του master plan για την έκταση της πρώην Αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου βρίσκεται αυτή την περίοδο η Reds του Ομίλου Ελλάκτωρ, η οποία έχει ανακηρυχθεί πλειοδότης με προσφορά 40,2 εκατ. ευρώ στην ηλεκτρονική δημοπρασία που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ. 

Το σχέδιο για τις Γούρνες που εξετάζεται είναι δύο ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, συνεδριακό κέντρο, εμπορικά κέντρα καθώς και μαρίνα.

Υπάρχουν και άλλα σχέδια από τη Reds τα οποία βρίσκονται ήδη από εξέταση και αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Όσον αφορά το κόστος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εκδηλωθεί ήδη, σημαντικό ενδιαφέρον συμμετοχής στο project τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επενδυτές καθώς και από μεγάλο χρηματοπιστωτικό Όμιλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την εισηγμένη σχετικά με τη χρηματοδότηση του project. 

Aπό την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ στην παρούσα φάση προχωρούν οι διαδικασίες σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών (έκδοση αδειών, κατάρτιση ΚΥΑ κλπ) προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης του ακινήτου στον πλειοδότη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News