MICROSOFT: Εξαγοράζει την Activision Blizzard έναντι 60 δις ευρώ

MICROSOFT: Η Microsoft είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εξαγορά της Activision Blizzard, εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, έναντι 60 δις ευρώ.

Η Microsoft είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εξαγορά της Activision Blizzard, εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, έναντι 60 δις ευρώ.

Σε μία περίοδο που όλες οι εταιρείες ψάχνουν να βρουν νέες ευκαιρίες, η Microsoft προχωρά σε μία πολύ σημαντική κίνηση εξαγοράζοντας την Activision Blizzard, εταιρεία που έχει δημιουργήσει κλασικούς τίτλους παιχνιδιών, όπως το «Dibalo», «World of Warcraft», «Call of Duty» κ.α. Η Microsoft θα βγάλει από τα ταμία της 60 δις ευρώ για να εξαγοράσει την εταιρεία, ξεπερνώντας κατά πάρα πολύ τα 22,8 δις ευρώ που είχε δώσει για το LinkedIn το 2016.

Σχεδόν 3 δις άνθρωποι στον κόσμο παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, κάτι που κάνιει τον κλάδο του gaming να έχει μία εξαιρετικά γρήγορη εξέλιξη. Πάνω σε αυτήν την εξέλιξη αποφασίζει να επενδύσει και η Microsoft, με την εταιρεία παραγωγή ηλεκτρονικών υπολογιστών, παιχνιδομηχανών, αλλά και λογισμικού μπαίνει πολύ δυναμικά στον χώρο.

Η ανακοίνωση της Microsoft:

Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι εκατομμύρια είναι οι παίκτες που παίζουν ενεργά τα παιχνίδια της Activision Blizzard, αλλά τον τελευταίο καιρό η μετοχή της εταιρείας είχε… πέσει. Τα προηγούμενα χρόνια η Blizzard είχε ακόμα περισσότερους χρήστες, ενώ μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 η τιμή της είχε φτάσει ακόμα και τα 90,5 δις ευρώ.

Το μέλλον της ψυχαγωγίας

Πλέον, τα πλάνα της Microsoft είναι να αναπτυχθεί η εταιρεία ακόμα και στις metaverse πλατφόρμες, δηλαδή στις Virtual Reality κονσόλες και στα παιχνίδια που υποστηρίζονται από VR λογισμικό.

Ο πρόεδρος και CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «επενδύουμε σημαντικά σε παγκόσμιας κλάσης περιεχόμενο, κοινότητα και cloud. για να εισαγάγουμε μία νέα εποχή του gaming που βάζει τους παίκτες και τους δημιουργούς πρώτους και κάνει το παιχνίδι ασφαλέστερο και προσβάσιμο σε όλους».

Μάλιστα, το εξαιρετικό νέο στην όλη υπόθεση είναι ότι από την στιγμή που οι δύο εταιρείες θα ενωθούν τα παιχνίδια της Blizzard θα είναι διαθέσιμα στο Xbox Game Pass. Αυτή η κίνηση θα αφορά τόσο τους παλιότερους τίτλους παιχνιδιών της εταιρείας όσο και των νεότερων.

Το 2023 κλείνει το deal

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα με τα δύο ΔΣ των εταιρειών να έχουν εγκρίνει την κίνηση. Έτσι, το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Microsoft στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News