LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η πορεία της κακοκαιρίας «Ελπίς» σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο και εντονότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει από το Σάββατο την Ελλάδα. Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις…

23:15  Απεγνωσμένος πατέρας πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Εγκατέλειψε το άμαξι του, πήρε αγκαλιά το παιδί του και περπάτησε μέσα στο χιόνι.

22:20: Αναστέλλονται και αύριο 26 Ιανουαρίου τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα των νομών Αττικής και Εύβοιας.

21:34: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας

20:31: AEGEAN – OLYMPIC: Οι πτήσεις που ακυρώνονται την Τετάρτη (26/1)

20:10 Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό ότι η καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για την Τρίτη 25/1 και την Τετάρτη 26/1, θα γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

19:59: Ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικής Οδού, Βασίλειος Χαλκιάς, υπέβαλε την παραίτησή του. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: Πρώτη παραίτηση μετά το φιάσκο της «Ελπίδας»

19:30: Εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό παράτησαν τα αυτοκίνητά τους -αφήνοντας σημείωμα με τα στοιχεία τους- και ξεκίνησαν να περπατούν μέσα στον χιονιά. Τον θαυμασμό όλων όμως, κέρδισε ο αστυνομικός που κουβάλησε στην πλάτη ένα μικρό κορίτσι το οποίο έπρεπε να φτάσει στο νοσοκομείο για να χειρουργηθεί. 

19:12:  Σε νεότερη ενημέρωσή του, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρεται στην πορεία της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα».  Ποιες περιοχές έχουν ακόμη διακοπή ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία «Ελπίδα»

 

18.30: H ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 58 και IC 59 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα)

18:05: Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η λειτουργία του τραμ έχει ως εξής:  Στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης. Στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» τερματικός σταθμός είναι η στάση Κολυμβητήριο.

17:28: Με απόφαση της Κυβέρνησης δεν θα διεξαχθεί κανένα ματς την Τετάρτη (26/1) στις περιοχές που έχουν αργία. Ποια ματς αναβάλλονται

17:12  Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι η Βοιωτία και η Εύβοια προστέθηκαν στις περιοχές που θα ισχύσει αργία την Τετάρτη. 

16:41: Ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, σε ποιους η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες

16:15: Καλά νέα από το μέτωπο του καιρού. Θα υπάρχει βελτίωση από την Τετάρτη (26/1)

15:37: Oριστικό: Δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση στα σχολεία την Τετάρτη.

15:04: Κλειστά και αύριο καταστήματα και τράπεζες στην Αττική.

14:31: Δεν θα λειτουργήσει το επόμενο διημερο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παρατείνεται η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του για 26 και 27 Ιανουαρίου, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί.

13:53: Το ΟΑΚΑ ανακοίνωσε πως θα παραμείνει κλειστό έως την Τετάρτη (26/01) και θα επαναλειτουργήσει το πρωί της Πέμπτης (27/01), με συνέπεια την αναβολή του εξ αναβολής αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ζάλγκιρις!

13:34: Κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στην Αττική και την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, γνωστοποίησε την απόφαση των αρμόδιων αρχών.

13:25: Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα σε Αττική, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

12:55: Με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την κατάσταση στην Αττική Οδό.

12:15: Παρατείνεται και για αύριο Τετάρτη η γενική αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης.

11:28: Την αναβολή των εμβολιασμών έναντι της covid-19 και την Τετάρτη ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

11:00: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό.

10:31: Επιστρέφουν με λεωφορεία στην Αθήνα οι 300 επιβάτες τρένου που εγκλωβίστηκαν στην Οινόη.

10:08: «Η ώρα των εξηγήσεων και των απαντήσεων στην κοινωνία θα έρθει μετά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο Open.

09:12: Περίπου 1.200 οχήματα εγκλωβισμένα στην Αττική οδό.

08:55: «Έχουμε ξεπεράσει τις 5.000 βλάβες στην Αττική, πολλές γραμμές μέσης τάσης και χαμηλής λειτουργίας είναι εκτός λειτουργίας», δήλωσε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

08:31: Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

08:14: Περίπου 300 επιβάτες τρένου έχουν εγκλωβιστεί για 16 ώρες στην Οινόη.

07:50: Σε Μεσόγεια, βόρεια και νότια προάστια εντοπίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική.

06:34: Κλειστή η Κατεχάκη, αδιάβατοι κεντρικοί οδοί, με αλυσίδες η κυκλοφορία.

05:30: Ο Στρατός απεγκλωβίζει οδηγούς όλη νύχτα – Μοιράζουν τρόφιμα, νερό και κουβέρτες.

05:00: Γενική αργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

4:00: Άνοιξε η Αθηνών–Κορίνθου, κλειστές παραμένουν Αττική Οδός, Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω.

23:21: Κλειστά λιανικό εμπόριο και τράπεζες – Ανοικτά φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, την Τρίτη.

22.52: Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου από Ελευσίνα μέχρι τα διόδια Καλαμακίου.

22:27: Χωρίς τηλεκπαίδευση τα σχολεία που παραμένουν κλειστά

Δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στα σχολεία που παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρει νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. 

22:16: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της Αθηνών – Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από την διασταύρωση Δαφνίου μέχρι τον κόμβο Διυλιστηρίων.

21.56: Έπιασε δουλειά ο στρατός στην Αττική Οδό

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για την Αττική Οδό προκειμένου κατ’ αρχάς να βοηθήσει όσους είναι εγκλωβισμένοι και να παρέχει σε αυτούς, ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό και όπου είναι εφικτό να τους μετακινήσει στην ασφάλεια.

21:17: Σύγκρουση τρένου με εκχιονιστικό μηχάνημα στη Λιβαδειά – Επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά

20:50: Πτώση δέντρων από την κακοκαιρία

20:23: Αγανακτισμένοι οι οδηγοί, έχουν φτάσει στα όριά τους

20.08: Η Αττική Οδός ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς

«Συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογτένειές τους για την ταλαιπωρία ζητά η Αττική Οδός με ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως τώρα προέχει ο απεγκλωβισμός των οδηγών».

19:43: Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές του κέντρου αλλά και στα βόρεια προάστια καταγράφονται το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ βυθίσεις τάσης σημειώνονται στα νότια. Διακοπές σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνονται στη Νέα Φιλαδέλφια, τη Νέα Ιωνία, το Χαλάνδρι, τα Πατήσια, το Παγκράτι.

19.30: Γενική αργία αύριο παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

18:57: Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Λ. Αθηνών!

18:38: Στα λευκά τα βόρεια προάστια της Αττικής

18:21: H ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

18:00: Έκτακτη σύσκεψη από το υπουργείο Υγείας για την κακοκαιρία «Ελπίδα»

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με εντολή του υπουργείου Υγείας για την κακοκαιρία «Ελπίς». Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει συγκαλέσει για τις 18:30 μ.μ. έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και του προέδρου του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι των τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

17:32: Αναβάλλεται η σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αναβάλλεται η σημερινή ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου covid-19 από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. 

17:22: Για την κυκλοφορία των ΜΜΜ τις επόμενες μέρες ενημερώνει η ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό για κάθε μέσο μεταφοράς προβλέπεται:

ΤΡΑΜ: Στη Γραμμή 7 του ΤΡΑΜ «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» προσωρινός τερματικός σταθμός είναι η στάση «ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ», λόγω πτώσης δέντρου στην εναέρια γραμμή ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑ.

ΓΡΑΜΜΗ 1 ΜΕΤΡΟ: Η κυκλοφορία μέχρι τη λήξη της σημερινής κυκλοφορίας του Μέσου θα διεξάγεται στο τμήμα Ειρήνη – Πειραιάς και αντίστροφα.

ΓΡΑΜΜΕΣ 2 & 3 ΜΕΤΡΟ: Η κίνηση διεξάγεται κανονικά. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο.

17:12: Προβλήματα εντοπίζονται στην κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα από την Παιανία έως τη Μεταμόρφωση και στις εξόδους και πραγματοποιούνται αντιδρομήσεις στις εξόδους για αποσυμφόρηση.
  • Στην Λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα από το Πεντάγωνο έως την οδό Μιχαλακοπούλου.
  • Στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα.

17:05: Σύμφωνα με την Τροχαία, διακόπτεται η κυκλοφορία κάθε είδους βαρέως οχήματος άνω των 3,5 τόνων σε Αττική Οδό, στον περιφερειακό του Υμηττού, στην περιφερειακή οδό του Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα.

17:00: Χωρίς ρεύμα έξι χωριά στην Κεντρική Εύβοια

16:50: Έλεγχος για αναστολή λειτουργίας θα διεξαχθεί σε όλες τις περιοχές που το efood δραστηριοποιείται και υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, ακολουθώντας το μοντέλο που θα ισχύσει στην Αττική.

16:22: Ενημέρωση Πολιτικής Προστασίας

 

16:00: Εκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία στις 16:30 από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη

15:33: Αναβάλλονται για την Τετάρτη οι αυριανές κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ και Λαϊκού Λαχείου

14:42: Αποσύρονται λεωφορεία και τρόλεϊ από τους δρόμους της Αττικής.

14:30: Ουρές χιλιομέτρων στην Αττική οδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλλε αίτημα στην διαχείριση της Αττικής Οδού να κλείσει τις εισόδους για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

14:06: Προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας εντοπίζονται αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗE, στην Αττική, σε τμήματα των περιοχών Ανθούσα, Νταού Πεντέλης και Μαραθώνα.

13:39: Αναβάλλονται σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και αύριο Τρίτη όλοι οι εμβολιασμοί σε Αττική και Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα.

13:24: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί γενική αργία αύριο, Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

13:12: Προβλήματα στις μετακινήσει καθώς οι  επιβάτες του Μετρό προς το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό. Τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού γίνονται στο τμήμα Πειραιάς-Ειρήνη.

13:02: Πληροφορίες ότι ακυρώνονται πτήσεις εσωτερικού από το «Ελ. Βενιζέλος».

12.51: Πυκνό χιόνι πέφτει αυτή τη στιγμή ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Το έστρωσε και στην Πλατεία Συντάγματος.  

12.44: Έκλεισε η Λεωφόρος Κατεχάκη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. 

12.21: Διαρκείς ακυρώσεις πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το χιόνι έχει καλύψει τους αεροδιαδρόμους και εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν να τους καθαρίσουν. 

12.11: Έκλεισε η εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από τις ράχες της Φθιώτιδας. 

12.01: Με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας για την αποδέσμευση του προσωπικού τους στις 12.00 μ.μ. το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου.

 

 

Οδηγίες προς πεζούς και οδηγούς από την ΕΛΑΣ

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ μάλιστα εκδόθηκαν οδηγίες προς τους οδηγούς και τους πεζούς για τη μετακίνησή τους και υπογραμμίστηκε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

-Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, αν πρόκειται να μετακινηθούν.

* Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.

* Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).

* Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.

* Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.

* Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.

* Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.

* Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.

* Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.

* Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.

* Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.

* Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.

* Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.

* Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.

Οι πεζοί:

* Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.

* Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.

* Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία, τη διακοπή και την αποκατάσταση της θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ ενώ απευθύνεται σύσταση στους πολίτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Περισσότερες συμβουλές και οδηγίες για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News