ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε θα αρθούν τα μέτρα σε εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα

Πότε θα αρθούν τα μέτρα σε εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα.

Στην πορεία της επιδημίας κορωνοϊού θα παραμείνει καρφωμένο το βλέμμα των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών (και) για τις επόμενες ημέρες.

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να παραταθεί άλλη μία εβδομάδα, και ως τις 30 Ιανουαρίου, η ισχύς των περιοριστικών μέτρων που ενεργοποιήθηκαν για την αναχαίτιση της επιδημίας πρώτη φορά πριν από την Πρωτοχρονιά έγινε δεκτή χθες από το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο τα μέλη της Επιτροπής έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη ώστε να αξιολογήσουν εκ νέου την επιδημιολογική κατάσταση και το χρονικό περιθώριο που αυτή αφήνει για την ολική ή μερική άρση των μέτρων από τον επόμενο πια μήνα.

Η υποχώρηση των κρουσμάτων αλλά και των «σκληρών» επιδημιολογικών δεικτών, δηλαδή νέων νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και νεκρών, και η επίπτωσή τους στο σύστημα υγείας βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών όπως και η ενίσχυση του εμβολιαστικού μετώπου, ιδίως με τους εμβολιασμούς της αναμνηστικής και της πρώτης δόσης για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων.

Αυτά θα κρίνουν τι θα ισχύει τον Φεβρουάριο στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα, την τηλεργασία. Το σίγουρο είναι πως η χρήση της ειδικής προστατευτικής μάσκας ή της διπλής μάσκας θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News