ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΕΛΠΙΣ»: Δεύτερη ημέρα αργίας - Πώς θα λειτουργήσουν ΜΜΜ, δημόσιο, σχολεία και καταστήματα

Δεύτερη ημέρα αργίας: Πώς θα λειτουργήσουν ΜΜΜ, δημόσιο, σχολεία και καταστήματα.

Επέκταση του καθεστώτος της αργίας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην Αττική, σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση -δια του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη- κι ενώ εξακολουθεί το έργο της αποκατάστασης του οδικού δικτύου, αλλά και της ηλεκτροδότησης σε όλο το λεκανοπέδιο.

Λόγω και των συνθηκών παγετού που επικρατούν από νωρίς το πρωί, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία, όπως γνωστοποίησε χθες η Περιφέρεια Αττικής. Με δεδομένο ότι η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί επίσημη αργία τόσο για τον ιδιωτικό, όσο και για το δημόσιο τομέα, δεν θα υπάρξει υπηρεσία τηλεκπαίδευσης, ενώ η κατάσταση αναμένεται να συνεκτιμηθεί στη διάρκεια της ημέρας αναφορικά με την λειτουργία των σχολικών τμημάτων στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές. Αντίθετα, στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι ως αργία ορίζεται μια συγκεκριμένη ημέρα ή μια περίοδος μερικών ημερών, κατά την οποία σταματούν εσκεμμένα οι περισσότερες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως η λειτουργία των καταστημάτων και επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών.

Ως επίσημες αργίες στην Ελλάδα στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν οριστεί 12, εκ των οποίων 8 σταθερές, δηλαδή η Πρωτοχρονιά (1 Ιανουαρίου), τα Θεοφάνια (6 Ιανουαρίου), η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης του 1821 (25 Μαρτίου), η Εργατική Πρωτομαγιά (1 Μαΐου), η Κοίμηση της Θεοτόκου (15 Αυγούστου), η Επέτειος του ΟΧΙ (28 Οκτωβρίου), τα Χριστούγεννα ( 25 Δεκεμβρίου) και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26 Δεκεμβρίου) και τέσσερις κινητές, η Καθαρά Δευτέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, η Δευτέρα μετά το Πάσχα και η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News