CANCEL INFLUENCERS: Οι νέοι βαρόνοι των (social) media

Είναι και οι νέας κοπής εργαζόμενοι που με ένα σύντομο Instagram story μπορούν να κερδίζουν σε έναν μήνα όσα ο μέσος εργαζόμενος βγάζει δουλεύοντας 40 ώρες τη βδομάδα για έναν χρόνο.

Κάποτε τα νήματα στην ενημέρωση (πολλοί λένε και το… κουμάντο στη χώρα) έκαναν ο Λαμπράκης, ο Τεγόπουλος, ο Μπόμπολας και το MEGA των πέντε εκδοτών. Τώρα… αλλάξαμε πίστα, κυριαρχούν οι περσόνες του facebook και του instagram όπως ο Κοψιάλης, η Τούνη, ο Χταπόδιας και η Σούλα Γκλάμορους που τους ακολουθούν εκατομμύρια followers. 

Είναι η νέα καθεστηκυία τάξη, οι πατρίκιοι του metaverse, οι -για κάποιον εντελώς ακατανόητο στον μέσο κοινό νου- επιδραστικοί της εποχής, οι άνθρωποι που με τα καμώματά τους ορίζουν τη δημόσια συζήτηση, έχουν θέση και λόγο επί παντός του επιστητού και εν πολλοίς διαμορφώνουν τη mainstream άποψη που διακινείται ως θέσφατο στα κοινωνικά δίκτυα.

Είναι και οι νέας κοπής εργαζόμενοι που με ένα σύντομο Instagram story, με μια αυθόρμητη ή συχνά μια στρατηγικά μελετημένη ανάρτηση, ακόμα και με ένα νεύμα τους -αρκεί φυσικά να το δημοσιοποιήσουν στα κοινωνικά δίκτυά τους-, μπορούν να κερδίζουν σε έναν μήνα όσα ο μέσος εργαζόμενος βγάζει δουλεύοντας 40 ώρες τη βδομάδα για έναν χρόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News