Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τα 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το Άουσβιτς

Η πορεία μνήμης : «Ποτέ ξανά, Θεσσαλονίκη – Άουσβιτς – 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, μελών της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και πολιτών.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στην Πλατεία του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου έγιναν οι χαιρετισμοί και εναποτέθηκαν λουλούδια και αναμμένα κεριά στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Η Ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης είναι συνώνυμη με τον ακρωτηριασμό της ταυτότητας της πόλης μας» υπογράμμισε στην ομιλία του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος και συμμετείχε στην πορεία μνήμης.

Οι εκδηλώσεις στον Παλιό Σταθμό της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν με μουσική από το σύνολο εγχόρδων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ πριν τους χαιρετισμούς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News