Θάνος Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση στο Σισμανόγλειο

Εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο μετά την επίθεση τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Υπενθυμίζεται πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Η δεύτερη έκρηξη ήταν ισχυρή και σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα σε ΑΤΜ που βρισκόταν στην είσοδο του νοσοκομείου.

Αποτέλεσμα ήταν να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες, ενώ προκλήθηκαν πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Πλεύρης: Τρομοκρατική η επίθεση

Ο υπουργός Υγείας ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε πως υπήρξε μία εκτεταμένη καταστροφη χτες πέριξ του καταστήματος, ενώ όπως τόνισε οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί εντός της ίδιας ημέρας.

Ο υπουργός μίλησε για μία εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως προέχει πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς.Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Ντυμένοι σαν γιατροί ήταν οι δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δράστες ήταν τέσσερις και φορούσαν ιατρικές στολές και μάσκες. Έφτασαν στο νοσοκομείο λίγο πριν από τις 4:30 και αφού ακινητοποίησαν τη φύλακα, τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε ολοσχερώς το μηχάνημα, ενώ τα τέσσερα άτομα, για άγνωστο λόγο έως τώρα, δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Τι εξετάζει το ΤΕΕΜ

Αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί το νοσοκομείο ενώ βρίσκονται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να διαπιστώσουν αν υπάρχει σχετικός μηχανισμός, αφού δεν έχει εντοπιστεί ακόμη κάτι τέτοιο, διαφορετικά να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο που σημειώθηκε αυτή η έκρηξη.

Τέλος, διερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες κάποιο αέριο για να προκαλέσουν την έκρηξη και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μηχανισμός.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, στις 4 τα ξημερώματα υπήρξε έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, που προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη. Πιθανή σύνδεση ανάμεσα στα δύο περιστατικά, εξετάζεται από τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News