Rise: Έτσι έζησα μια βραδιά δίπλα στα αδέλφια Αντετοκούνμπο

Στο μυαλό μου από χθες παίζει σε λούπα η φράση του Γουόλτ Ντίσνεϊ: «Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις». Σίγουρα, όταν το είπε, δεν είχε προβλέψει ότι το 2022 σε ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στα Σεπόλια θα έπαιρνε σάρκα και οστά.

Όπως και ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν προβλέψει την πορεία που διέγραψαν και συνεχίζουν να διαγράφουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο. Η ταινία Rise μας δίνει μια μικρή γεύση από όσα συνέβαλαν στο να μιλάμε σήμερα για μία από τις πιο δημοφιλείς οικογένειες χωρίς αυτό να περιορίζεται στο πλαίσιο του μπάσκετ.

Παρακολουθώντας την ειδική προβολή της ταινίας στο Γήπεδο του Τρίτωνα, όπου ξεκίνησαν όλα για τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, με έκανε να δω αυτή την ταινία όχι με ανοιχτά μάτια αλλά με ανοιχτή καρδιά. Λίγες θέσεις πιο μπροστά άλλωστε ήταν η Βερόνικα, ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Άλεξ και ο Φράνσις Αντετοκούνμπο που έβλεπαν στην οθόνη να ξετυλίγεται ένα μικρό κομμάτι από αυτά που έχουν ζήσει.

Και η συγκίνηση στο τέλος ήταν αναπόφευκτη και για εκείνους και για εμάς, που είμαστε απλοί θεατές και της ζωής τους και της ταινίας τους.

Kαι φυσικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια τέτοια ταινία να μην είναι δημιούργημα της Disney. Το Rise μπορείτε να το δείτε στην πλατφόρμα της Disney+. Μέχρι τότε, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τρία πράγματα που έμαθα από την ταινία – χωρίς να κάνω spoiler!

Διαβάστε περισσότερα στο okmag.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News