Ρετρό: H μεγάλη του... Αναστό σχολή, οι αξέχαστες τηλεοπτικές διαφημίσεις Ελλήνων αθλητών

Ρετρό: H μεγάλη του… Αναστό σχολή, οι αξέχαστες τηλεοπτικές διαφημίσεις Ελλήνων αθλητών με Γκάλη, Φάνη, Αναστόπουλο, Σχορτσιανίτη

Ο γκάνγκστερ παίζει πόρτες και προσέχει τη διατροφή του. Ο μουστάκιας και η Κανελλοπούλου απολαμβάνουν το ντουζάκι τους, ο Φράγκι τα βάζει από παντού και ο μπέμπης προτείνει το αγαπημένο του σνακ. Παπαλουκάς και Διαμαντίδης παιζουν με πιτσιρικάδες και ο δεύτερος πίνει το αμίλητο νερό, ενώ ο δράκος φιλοσοφεί για τη ζωή και ο Big Sofo απλώνει ρουχαλάκια!

Όλα αυτά σε διαφημίσεις με πρωταγωνιστές πρωταθλητές μας που σημάδευσαν τις δεκαετίες 1980, 1990 και 2000. 

Στο sportday.gr τις μαζέψαμε σε ένα θέμα, βάλαμε ως όριο το 2010 για μη σας κουράσουμε, και σας παρουσιάζουμε τις πιο χαρακτηριστικές.

Νίκος Αναστόπουλος

Ο μουστάκιας του ελληνικού ποδοσφαίρου πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση αποσμητικού, που μετέπειτα θα γίνει καλτ και θα «κολλήσει» στον Νίκο Αναστόπουλο το παρατσούκλι «φρέσκος». Ποβλήθηκε το 1987, τη χρονιά που μεταγράφηκε στην ιταλική Αβελλίνο. Το ίδιο αποσμητικό θα διαφημίσει αργότερα και ο Μιχάλης Βλάχος ως παίκτης του Απόλλωνα, πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Αγγελική Κανελοπούλου

Πριν από τον Νίκο Αναστόπουλο, δύο χρόνια νωρίτερα, η ίδια εταιρία αποσμητικού, χρησιμοποίησε ως πρωταγωνιστρια την Αγγελική Κανελοπούλου, μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη. Είναι το 1985, χρονιά που έχει φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο του Roland Garros, η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού τένις στην Open era.

Φάνης Χριστοδούλου

Είμαστε στο 1987. Η εθνική ομάδα έχει μόλις κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ και η αγορά βρίθει από προϊόντα που παραπέμπουν στη μεγάλη επιτυχία. Ο Φάνης Χριστοδούλου, το βασικό 3άρι της Ελλάδας και του Πανιωνίου, διαφημίζει σνακ και καρφώνει.

Νίκος Γκάλης

Λίγο πριν ο Άρης αναχωρήσει για τη Γάνδη και το F-4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο Νίκος Γκάλης απολαμβάνει ένα ταβλάκι (αγαπημένη του συνήθεια), κάνει τζόκινγκ με φόντο το Λευκό Πύργο, σκοράρει με το κεφάλι και πίνει το γάλα του! Με μουσικό χαλί – τι άλλο; – το Final Countdown των Europe, το τραγούδι που ταυτίστηκε με το θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ 1987.

Παναγιώτης Φασούλας, Κώστας Παταβούκας

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ετοιμάζονται για το Final Four της Θαραγόθα το 1995, και ο Κώστας Παταβούκας με τον Παναγιώτη Φασούλα πρωταγωνιστούν, δίχως να ομιλούν, σε σποτάκι ασφαλιστικής εταιρίας. Θα συναινούσαν άραγε σήμερα οι δύο αιώνιοι στο γύρισμα μιας αντίστοιχης διαφήμισης; 

Γιώργος Σιγάλας

Πολύ δημοφιλής ο Γιώργος Σιγάλας το 1998, για τις επιτυχίες του τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την εθνική ομάδα, παίζει σε διαφημιστικό σποτ για πατατάκια. Στον τραπεζικό του λογαριασμό μπήκαν αρκετά χρήματα, αλλά οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων βρήκαν νέο πάτημα για να τον πικάρουν. Τα πατατάκια σου…

Παπανικολάου, Αλβέρτης, Κακιούζης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης

Στα 1999, γνωστό σοκολατούχο γάλα φτιάχνει μια σειρά από διαφημίσεις με πρωταγωνιστές πέντε παίκτες της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Από τον Ολυμπιακό επιλέγεται ο Δημήτρης Παπανικολάου, από την ΑΕΚ ο Μιχάλης Κακιούζης, από τον Παναθηναϊκό ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και από τον ΠΑΟΚ οι Γιάννης Γιαννούλης και Γιώργος Μπαλογιάννης. Τα σποτάκια γυρίστηκαν στις Κροκεές Λακωνίας.

Θοδωρής Ζαγοράκης

«Ποιος Ζιντάν ρε μπάρμπα;», λέει ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Θοδωρής Ζαγοράκης το 2004 στον ιδιοκτήτη καφενείου στα Ζαγοροχώρια για τις ανάγκες διαφήμισης εταιρίας με εμφαλιωμένο νερό.

Αντώνης Νικοπολίδης

Στα ντουζένια του ο πορτέρε του Ολυμπαικού και της εθνικής ομάδας, δύο χρόνια μετά το θρίαμβο της Πορτογαλίας υπερσπίζεται μια… μπαλκονόπορτα σε σποτάκι εταιρίας παραγωγής κουφωμάτων.

Νίκος Λυμπερόπουλος

Ο Λύμπε το 2007 περνάει από μια παραλία όπου παίζουν πιτσιρικάδες. Αν και αρχικά βρίσκει μια δικαιολογία να μην υπογράψει τα αυτόγραφα που του ζητούν, εν τούτοις βρίσκει τη λύση και βάζει τη τζίφρα του στο μπουκαλάκι με το αναψυκτικό που διαφημίζει. 

Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Ο Big Sofo ονειρεύεται σε σποτ γνωστού ροφήματος, το 2007 και απλώνει ρουχαλάκια, στην πιο τρολ διαφήμιση που έχει γυρίσει Έλληνας αθλητής! 

Παναγιώτης Γιαννάκης

Ο Δράκος του ελληνικού μπάσκετ, ξεκίνησε το 2007 συνεργασία με εταιρία κινητής τηλεφωνίας εξιστορώντας προσωπικά βιώματα από τα νεανικά του χρόνια και τον αθλητισμό. 

 Δημήτρης Διαμαντίδης, Ανδρέας Παπαλουκάς

Οι δύο σταρ της εθνικής ομάδας συνεργάστηκαν για διαφημιστικά σποτ εταιρίας κινητής τηλεφωνίας το 2007 και το 2009. Το δεύτερο σποτάκι ήταν σαφώς πιο ευφάνταστο γυρισμένο στη Δημητσάνα της Αρκαδίας. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News