Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο πρώην αρχηγός της εθνικής πόλο της Ουκρανίας - Η περιπέτεια της 12χρονης κόρης του

Η μητέρα της Κίρα πέθανε όταν ήταν μωρό. Ο πατέρας της Γιεβγέν Ομπεντίνσκι, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Ουκρανίας, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 17 Μαρτίου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη νοτιοανατολική πλευρά της Μαριούπολης.

Ενώ το 12χρονο κορίτσι με την σύντροφο του πατέρα της προσπάθησαν να φύγουν από την πόλη με τα πόδια, έπεσαν πάνω σε νάρκη, με αποτέλεσμα η Κίρα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Ντόνετσκ, το οποίο ελέγχεται από αυτονομιστές Ρώσους.

Η ρωσική κυβέρνηση ενημέρωσε ότι βοήθησε να μετακινηθούν τουλάχιστον 60.000 Ουκρανοί με ασφάλεια ενώ η ουκρανική κυβέρνηση είπε ότι περίπου 40.000 μεταφέρθηκαν παρά τη θέλησή τους, περιγράφοντάς το ως απαγωγή και αναγκαστική απέλαση. 

O παππούς της ισχυρίζεται ότι  οι Ρώσοι πήραν τα έγγραφα της εγγονής του και της είπαν ότι θα της βγάλουν νέα στη Μόσχα. Ωστόσο, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν βίντεο με το κορίτσι να μιλάει χαρούμενη και να λέει ότι της επιτρέπεται μερικές φορές να επικοινωνεί με τον παππού της…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News