Πόλεμος στην Ουκρανία: Η συγκινητική ιστορία του μικρού Ιβάν που σώθηκε και βρήκε τη χαρά στη φανέλα του Τότι

Μία πολύ συγκινητική ιστορία αποκαλύπτει η ιταλική Corriere dello Sport και αφορά ένα 8χρονο προσφυγόπουλο από την Ουκρανία, που βρήκε ξανά το χαμόγελό του λόγω μιας φανέλας του Φραντσέσκο Τότι, όταν έφτασε στην Ιταλία για να γλυτώσει από τον πόλεμο. 

Ο Ιβάν και ο δίδυμος αδερφός του Πλάτων, έμεναν στην Χερσώνα, την πρώτη πόλη που κατέλαβαν οι Ρώσοι μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία που σήμανε την έναρξη του πολέμου, ανάμεσα στις δύο χώρες. Τα δύο αγόρια, μαζί με τη μητέρα τους, Εβίτα, αφού πέρασαν δύο μήνες κρυμμένοι σε καταφύγιο στην πόλη τους, κατάφεραν να διαφύγουν, χάρη στην αποστολή «SafePassage3» της ανθρωπιστικής οργάνωσης, Mediterranea Saving Humans. Αυτή ήταν η τρίτη της αποστολή στην Ουκρανία και κατάφερε να φυγαδεύσει 28 πρόσφυγες από τον πόλεμο, αφού πρώτα παρέδωσε περισσότερους από πέντε τόνους με είδη πρώτης ανάγκης. Ο πατέρας τους έμεινε πίσω για να πολεμήσει για την πατρίδα του. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έφτασαν στην Ιταλία, μετά από περισσότερες από 30 ώρες, εξουθενωμένοι και με σαστισμένο βλέμμα. Ωστόσο, ο μικρός Ιβάν δεν άργησε να βρει το χαμόγελό του όταν ένας εθελοντής του χάρισε μια φανέλα του θρυλικού άλλοτε αρχηγού της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι. Τη φόρεσε αμέσως, μέσω στο βαν που τους μετέφερε. 

Μετά από μια σύντομη στάση στη Ρώμη, για ένα γεύμα στην Casetta Rossa στην Γκαμπρατέλα, το ταξίδι συνεχίστηκε με προορισμό τη Νάπολη, όπου τους περίμενε τη γιαγιά τους. Η «τζιαλορόσι» εμφάνιση ήταν ικανή να χαρίσει στον ταλαιπωρημένο πιτσιρικά δύναμη και αισιοδοξία, αποβάλλοντας από το παιδικό μυαλουδάκι του τις βόμβες, τις σειρήνες και την πικρή γεύση του πολέμου. Τώρα, το όνειρο του Ιβάν, εκτός από μία νέα ζωή, είναι να συναντήσει τον άλλοτε εμβληματικό Ιταλό ποδοσφαιριστή. Πόσο εύκολο είναι να δώσεις αγάπη και χαρά σε ένα παιδί μέσω του αθλητισμού…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News