Πέτρος Στάθης: Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ και οι μπίζνες σε Βαλκάνια, Ντουμπάι, Μύκονο

Πέτρος Στάθης: Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ και οι μπίζνες σε Βαλκάνια, Ντουμπάι και Μύκονο

Το όνομα του Πέτρου Στάθη επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο της δημοσιότητας όταν έγινε γνωστό ότι η Monterock International, η οποία συνδέεται με κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκπροσωπείται από τον Έλληνα επιχειρηματία, προχώρησε στην απόκτηση του πεντάστερου ξενοδοχείου Kensho Psarou στη Μύκονο έναντι τιμήματος 19 εκατ. ευρώ.

Αν και ο ίδιος προτιμά να διατηρεί χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας τις συνεντεύξεις και την έκθεση στα εγχώρια κυρίως μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν συμβαίνει, ωστόσο, το ίδιο με την επιχειρηματική του δράση, την οποία μόνο ταπεινή δεν θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει.

Από την εποχή της ΤΕΜΚΕ-Παρνασσός και το πέρασμα από τη διοίκηση της ΑΕΚ μέχρι τις μπίζνες σε Βαλκάνια, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το προβεβλημένο Nammos Dubai, ο κ. Στάθης έχει να επιδείξει σημαντικές διασυνδέσεις με ηχηρά ονόματα του εγχώριου και όχι μόνο επιχειρείν καθώς και μια πολυσχιδή δραστηριότητα, η οποία εκτείνεται από τον τραπεζικό κλάδο και τον τουρισμό μέχρι τα μίντια και την εστίαση.

Βουτώντας από νεαρή ηλικία στα βαθιά, ήταν 25 ετών όταν έγινε σύμβουλος του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ μερικά χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΕΚ σε μια εποχή όπου η ποδοσφαιρική ομάδα δεν διένυε και τις πιο ήρεμες μέρες της.

Ήταν, άλλωστε, η θητεία του πριν περίπου 22 χρόνια στον “Δικέφαλο” που έκανε γνωστό το όνομά του στο ευρύτερο κοινό. Και μπορεί μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ να έσβησαν οι προβολείς, όχι όμως και η όρεξή του για αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών, κατά κύριο λόγο εκτός ελληνικών συνόρων.

Ο επενδυτικός παράδεισος των Βαλκανίων

Και κάπου εκεί έρχεται η “γνωριμία” με τα Βαλκάνια, μια περιοχή όπου σύμφωνα με τον ίδιο οι μπίζνες ανθίζουν. Πυρήνας των επενδύσεών του γίνεται το Μαυροβούνιο, το οποίο θεωρεί τη δεύτερη πατρίδα του, ενώ μέχρι σήμερα αποτελεί το ορμητήριο για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Σε αυτό συνέβαλε και η μακροχρόνια σχέση του με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μεταβίβασε στον κ. Στάθη τις μετοχές της επενδυτικής τράπεζας που είχε ιδρύσει το 2007 στο Μαυροβούνιο.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News