Μπιλ Γκέιτς: Προειδοποιεί για μία «ακόμη πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα» παραλλαγή του κορωνοϊού

Όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του στους Financial Times, θα μπορούσε να υπάρχει ακόμα μια παραλλαγή που είναι «περισσότερο μεταδοτική και ακόμα πιο θανατηφόρα», συμπληρώνοντας στη συνέντευξή του πως «δεν έχουμε δει ακόμα το χειρότερο σενάριο».

Μπιλ Γκέιτς: «Κίνδυνος να εμφανιστεί μία πιο επιθετική παραλλαγή»

Αν και ο Μπιλ Γκέιτς δεν θέλει να είναι η «φωνή της καταστροφής», όπως έχει πει, ο κίνδυνος να εμφανιστεί μία πιο επιθετική παραλλαγή είναι «πολύ πάνω από το 5%», σύμφωνα με ό,τι δήλωσε στη συνέντευξή του, αναφερόμενος για άλλη μία φορά στην πανδημία.

«Είμαστε ακόμα σε κίνδυνο αυτή η πανδημία να δημιουργήσει μια παραλλαγή που θα ήταν ακόμη πιο μεταδοτική και ακόμη πιο θανατηφόρα», είπε, προσθέτοντας ότι απαιτούνται επειγόντως εμβόλια μεγαλύτερης διάρκειας που να εμποδίζουν τη μόλυνση.

Άλλωστε, ο Μπιλ Γκέιτς έχει γράψει και ένα βιβλίο σχετικό με την πανδημία με τίτλο «Πώς να αποτρέψετε την επόμενη πανδημία», προτρέποντας τη δημιουργία μιας ομάδας διεθνών εμπειρογνωμόνων- από επιδημιολόγους έως σχεδιαστές υπολογιστών- για τον εντοπισμό απειλών και τη βελτίωση του διεθνούς συντονισμού.

Μπιλ Γκέιτς: «Να κάνουμε επενδύσεις για λογαριασμό των πολιτών»

Ζήτησε επίσης, να συσταθεί μία παγκόσμια ομάδα αντιμετώπισης επιδημιών, που θα διαχειρίζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας οι επιπλέον επενδύσεις. «Μου φαίνεται τρελό ότι θα μπορούσαμε να μην δούμε αυτή την τραγωδία και να μην κάνουμε αυτές τις επενδύσεις για λογαριασμό των πολιτών του κόσμου», είπε.

Και παρότι αναγνώρισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριαρχεί επί του παρόντος στη διεθνή ατζέντα, ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε: «Το χρηματικό ποσό που εμπλέκεται είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με το όφελος και θα είναι μια δοκιμασία: μπορούν οι παγκόσμιοι θεσμοί να αναλάβουν νέες ευθύνες;».

Πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News