Ματιέ Γκαλέ: Ο άνδρας που παρουσίασαν ως γκέι εραστή του Εμανουέλ Μακρόν, λύνει τη σιωπή του

Ο Ματιέ Γκαλέ, που είχε γίνει στόχος μιας ανυπόστατης και γελοίας φήμης στη Γαλλία περί… σχέσης του με τον Μακρόν, λύνει τη σιωπή του.  Όταν ο Γκαλέ συνειδητοποίησε ότι η φημολογία τον είχε χαρακτηρίσει ως γκέι εραστή του Εμανουέλ Μακρόν, απέρριψε την ιδέα ως γελοία. Ο Γκαλέ, τότε πρόεδρος του Radio France, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, είχε σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια. Και, τέλος πάντων, βρήκε τον Μακρόν άκομψο, με παλιομοδίτικη αίσθηση ντυσίματος και καθόλου τον τύπο του.

Έκανε λάθος όμως που πήρε ελαφρά αυτή τη φήμη. Διαδόθηκε σε όλη τη Γαλλία, έγινε εθνική σεξουαλική φαντασίωση που ενισχύθηκε από ρωσικά διαδικτυακά ρομπότ, εξόργισε την Μπριζίτ Μακρόν και κατέληξε να κοστίσει στον Γκαλέ τη δουλειά του, ή έτσι πιστεύει ο ίδιος.

Τώρα, μιλά δημόσια για πρώτη φορά για αυτό που αποκαλεί «πολύ γαλλική ιστορία» -τον συνδυασμό ίντριγκας και φάρσας, στην οποία παρασύρθηκε άθελά του, καθώς ο Μακρόν ετοιμαζόταν να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας το 2017.

Η αποτυχημένη συνωμοσία για να «χτυπήσουν» τον Γάλλο πρόεδρο

Έχει γράψει μάλιστα κι ένα βιβλίο για το θέμα, «Jeux de pouvoir» (Παιχνίδια εξουσίας), το οποίο εξιστορεί τα βρώμικα κόλπα που διέλυσαν τα τέσσερα χρόνια του ως επικεφαλής του Radio France, ιδίως όταν έγινε παράπλευρο θύμα μιας αποτυχημένης συνωμοσίας για να αποτραπεί η άνοδος του Μακρόν στα Ηλύσια, απεικονίζοντάς τον ως ομοφυλόφιλο.

Ο ίδιος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στους «Times». Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα.

«Στις γαλλικές ιστορίες υπάρχει πάντα ένα μείγμα μεταξύ του σοβαρού και του λιγότερο σοβαρού. Σε αυτήν την περίπτωση, το σοβαρό είναι η πολιτική και το λιγότερο σοβαρό είναι αυτό της φήμης με τον Εμμανουέλ Μακρόν», λέει ο 45χρονος Γκαλέ, όταν συναντιόμαστε σε ένα πολυτελές καφέ καλιφορνέζικου στιλ στο Παρίσι.  Ο Γκαλέ είχε διοριστεί πρόεδρος του Radio France το 2014, σε ηλικία 37 ετών, αφού δεσμεύθηκε να εκσυγχρονίσει έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα που, όπως και μεγάλο μέρος του γαλλικού δημόσιου τομέα, φαινόταν να έχει κολλήσει σε μια χρονική περίοδο. Οι ακροατές εγκατέλειπαν, οι δαπάνες ήταν διογκωμένες και τα συνδικάτα ήταν αποφασισμένα να αποτρέψουν την αλλαγή.  Την ίδια περίπου εποχή, ο Μακρόν, μέχρι τότε ανώνυμος σύμβουλος παρασκηνίου του Φρανσουά Ολάντ, του σοσιαλιστή που ήταν πρόεδρος εκείνη την εποχή, είχε βγει από τη σκιά αφού έγινε υπουργός Οικονομίας. Χρησιμοποίησε τη θέση για να προετοιμάσει μια πορεία σταδιοδρομίας που περιελάμβανε την παραίτηση από την αριστερή κυβέρνηση, τη σύσταση του δικού του κεντρώου πολιτικού κόμματος και την υποψηφιότητα για την προεδρία με την υπόσχεση για σαρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.  Η φήμη ότι ο Μακρόν και ο Γκαλέτ είχαν σχέση άρχισε να κυκλοφορεί στο Παρίσι στα τέλη του 2016, τη στιγμή που γινόταν προφανές ότι ο κεντρώος ηγέτης ήταν σοβαρός υποψήφιος για τα Ηλύσια. Ο Εμανουέλ Μακρόν κράτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σάρωσε τη γαλλική πολιτική τάξη. Οι παπαράτσι στοιχημάτισαν το διαμέρισμα του Γκαλέ και, υποτίθεται, καλά πληροφορημένες πηγές είπαν στους δημοσιογράφους ότι επρόκειτο να δημοσιευθούν φωτογραφίες του με τον Μακρόν.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News