Maluma: Ποιος είναι ο Κολομβιανός για τον οποίο... πέταξαν σουτιέν στο ΟΑΚΑ

Maluma: Ποιος είναι ο Κολομβιανός τραγουδιστής για τον οποίο… πέταξαν σουτιέν στο ΟΑΚΑ.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου περιέγραψε τη στιγμή που θαυμάστριες του Maluma πέταξαν τα σουτιέν τους στη σκηνή στη διάρκεια της συναυλίας του με την Ελένη Φουρέιρα στο ΟΑΚΑ. Ποιος είναι ο Maluma που ξεσηκώνει τις γυναίκες; Αυτός που φωτογραφήθηκε την Παρασκευή, μετά το τέλος της συναυλίας ημίγυμνος και γνώρισε και πάλι την αποθέωση, αυτή τη φορά μέσω των social media.

Ο Χουάν Λουίς Λοντόνιο Άριας ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Maluma είναι Κολομβιανός τραγουδιστής. Θεωρείται εκπρόσωπος της ρεγκετόν αλλά και γενικότερα της λάτιν ποπ μουσικής. Αν σε αυτό που μόλις διαβάσατε έχετε άγνωστη λέξη, δηλαδή αγνοείτε τη ρέγκετον, ήρθε η ώρα να μάθετε ότι είναι είδος μουσικής το οποίο αναπτύχθηκε από την Τζαμαϊκανή ρέγκε και την hip-hop μουσική. Θεωρείται προκλητική και γεμάτη διαμαρτυρία. Οι ισπανικοί στίχοι αποδεικνύουν επίδραση από πολλούς λατινικούς ρυθμούς, όπως η μπόμπα και η σάλσα. Η ρεγκετόν είναι ένα σχετικά νέο είδος μουσικής το οποίο έγινε δημοφιλές την δεκαετία του 1990.

 

Ο Maluma Θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες στη Λατινική Αμερική με μεγάλη επιρροή και έχοντας στο ενεργητικό του πολλές βραβεύσεις. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2010, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Sony Music.

Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους αστέρες της ισπανόφωνης μουσικής βιομηχανίας, όπως Μαρκ Άντονι, Ταλία, Ρίκι Μάρτιν και Σακίρα, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η καριέρα του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπάλα και μουσική 

Γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1994 στο Μεδεγίν της Κολομβίας από τους Μαρίλι Άριας και Λουίς Λοντόνιο, ενώ έχει και μια μεγαλύτερη αδερφή, την Μανουέλα. Από μικρή ηλικία έδειχνε ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο αλλά και τη μουσική. Αποφοίτησε από το σχολείο Hontanares στο El Retiro.

Στην πρώτη λυκείου πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού του σχολείου του με το τραγούδι “Tengo Ganas” του Andres Cepeda και κέρδισε την πρώτη θέση. Το Δεκέμβρη, τον ίδιο χρόνο, πρωταγωνίστησε σε μια θεατρική παράσταση. Στα 15 του χρόνια ο θείος του Juan Parra, του έκανε δώρο γενεθλίων μια ηχογράφηση σε στούντιο. Ήταν το τραγούδι “No quiero” που ένα χρόνο πριν συνέθεσε μαζί με ένα φίλο του.

Τι σημαίνει… Maluma

Ο στόχος του δεν ήταν να ασχοληθεί με τη μουσική επαγγελματικά, ώσπου τράβηξε την προσοχή κάποιων παραγωγών και ηχογράφησε ένα δίσκο. Αυτοί του σύστησαν να αποκτήσει ένα όνομα επί σκηνής που να είναι ηχηρό. Τότε ήταν που ακούστηκε για πρώτη φορά ως “Maluma”, ένα συνονθύλευμα από τα αρχικά των ονομάτων της μητέρας του Marlli, του πατέρα του Luis και της αδερφής του Manuela.

Το 2010 άρχισε μαθήματα τραγουδιού, όταν ήταν 16 και βρισκόταν στην τελευταία τάξη του λυκείου και τότε ήταν που αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο του. Το 2014 και 2015 υπήρξε κριτής στην τηλεοπτική σειρά “La voz kids” και την ίδια χρονιά λάνσαρε την πρώτη του συλλογή με ρούχα. Το 2017 ήταν και πάλι κριτής στο φεστιβάλ “Viña del Mar” της Χιλής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News