Καύσιμα: Επιδότηση βενζίνης με καταχώρηση αποδείξεων στο gov.gr

Επιδότηση βενζίνης με καταχώρηση αποδείξεων στο gov.gr. Mε σύστημα αντίστοιχο εκείνου των επιστροφών του πετρελαίου θέρμανσης θα γίνεται η επιστροφή μέρους του κόστους των καυσίμων στους πολίτες.

Οι καταναλωτές, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα κρατούν τις αποδείξεις αγοράς καυσίμων και με βάση αυτές θα αιτούνται περιοδικά επιστροφές μέρους της δαπάνης για καύσιμα.

Τόσο το ύψος της επιστροφής, όσο και η διάρκεια του μέτρου αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, παρόλο που όπως παραδέχθηκε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών χθες, οι αποφάσεις ήδη έχουν ληφθεί. Τι μένει; Η πλατφόρμα με τη οποία θα αυτοματοποιηθεί η διαδικασία. Εκτιμάται δε ότι μέχρι αύριο θα είναι έτοιμη, ώστε το μέτρο να ανακοινωθεί.

Η πλατφόρμα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναπτύχθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΕΔΥΤΕ ΑΕ. Σε αυτή θα εισέρχονται οι καταναλωτές, με τους κωδικούς TAXIS και θα καταχωρούν τα στοιχεία αγορών καυσίμων. Όχι όμως όλοι οι καταναλωτές, όπως συμβαίνει με το ενεργειακό κόστος, αλλά οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Το όριο συμμετοχής στην επιστροφή αυτή του κόστους αγοράς καυσίμων, δεν θέλησε να προσδιορίσει, χθες, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ. Περιορίσθηκε μόνον να σημειώσει ότι το μέτρο δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News