Ημιτελικός Eurovision 2022: Η ώρα, το κανάλι και η θέση που θα εμφανιστεί η Ελλάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας έχει ξεκινήσει και απόψε (10/5) είναι ο ημιτελικός με την Ελλάδα να εμφανίζεται στη 15η θέση. 

Η ΕΡΤ μεταδίδει στις 10 το βράδυ τον πρώτο ημιτελικό και την χώρα μας την εκπροσωπεί η Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together», μια συναισθηματική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο.

Τη σκηνοθεσία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, η Σίλια Κριθαριώτη επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία.

Τους δύο ημιτελικούς (10 και 12 Μαΐου) και τον τελικό (14 Μαΐου) μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News