Γρεβενά: Αγνοούμενοι μετά την ισχυρή έκρηξη

Γρεβενά: Πληροφορίες για 2 τραυματίες και 3 αγνοούμενους μετά την ισχυρή έκρηξη. Το πρωί της Δευτέρας 21/3 σημειώθηκε πολύ ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο δυναμίτιδας στα Γρεβενά.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριγώνης η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα.

«Το κτήριο καταστράφηκε εντελώς ενώ οι έρευνες εστιάζουν στον εντοπισμό των ατόμων. Δεν έχουμε πληροφορίες για τραυματίες ωστόσο ένας φύλακας που ήταν στο σημείο είναι σε κατάσταση σοκ», σημείωσε και πρόσθεσε πως ο δήμος συνδράμει στις έρευνες με ειδικά μηχανήματα.

H περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για τρεις αγνοούμενους κατά πληροφορίες τρία άτομα του προσωπικού στο εργοστάσιο που είχαν αναλάβει εργασία στις 8 το πρωί.

Το εργοστάσιο είναι της εταιρείας ΕΛΤΕΚ (Ελληνική Τεχνολογία Εκρηκτικών) η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News