Γουίλ Σμιθ: Ο «μπαμπάς» των αδερφών Γουίλιαμς, το χαστούκι και το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου

Γουίλ Σμιθ: Από «πατέρας» και «προπονητής» δύο πρωταθλητριών τένις, στο βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου

Ο δημοφιλής ηθοποιός Γουίλ Σμιθ πήρε το Όσκαρ Α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στη δραματική ταινία, «Η μέθοδος Γουίλιαμς», όπου ενσαρκώνει τον πατέρα-προπονητή των δύο πρωταθλητριών του τένις Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς.

Η δραματική ταινία, «Η μέθοδος Γουίλιαμς» κυκλοφόρησε στο σινεμά στις 17 Φεβρουαρίου 2022 και όπως ήταν φυσικό, «έσπασε» τα ταμεία τόσο για τον Γουίλ Σμιθ όσο και για την ιστορία της ταινίας.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής:

Εξοπλισμένος με ένα ξεκάθαρο όραμα και ένα παράτολμο σχέδιο 78 σελίδων, ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία μαζί με τις κόρες του, Βένους και Σερένα. Με σκληρές προπονήσεις στα εγκαταλελειμμένα γήπεδα της Καλιφόρνια, τα δύο ακατάβλητα κορίτσια σφυρηλατήθηκαν από την ανυποχώρητη αφοσίωση του πατέρα τους και την ισορροπημένη προσέγγιση της μητέρας τους, για να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Μια ατάκα που ενθουσίασε εκείνους που είδαν την ταινία ήταν: «Τι πιστεύεις; Οτι γέννησες έναν Μάικλ Τζόρνταν του τένις;» λέει γελώντας ένας λευκός προπονητής στον Ρίτσαρντ Γουίλιαμς (Γουίλ Σμιθ). «Οχι. Γέννησα δύο.» απάντησε εκείνος. Ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είχε σχέδιο – από τότε που οι κόρες του μπορούσαν να κρατήσουν ρακέτα. 

Την σκηνοθεσία την ανέλαβε ο Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν, το σενάριο ο Ζακ Μπέιλιν ενώ πέρα απο τον Γουίλ Σμιθ, πρωταγωνιστούν και οι Ανζενού Ελις, Σανίγια Σίντνεϊ και Ντέμι Σίνγκλετον

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε ο Σμιθ, τον οδήγησε στη κατάκτηση του όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου. Ήταν σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς των Όσκαρ 2022 και λόγω του χαστυοκιού που έδωσε στον Κρις Ροκ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News