Γιάννης Οικονόμου: Σύσκεψη Μητσοτάκη -Γεωργαντά τη Δευτέρα 28/3 για τα αποθέματα τροφίμων της χώρας

Γιάννης Οικονόμου: Σύσκεψη Μητσοτάκη -Γεωργαντά τη Δευτέρα για τα αποθέματα τροφίμων της χώρας. Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Σχετικά με την επάρκεια προϊόντων στην ελληνική αγορά, ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για τα αποθέματα και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Τρεις απαντήσεις «στους μύθους περί ανοχής της αισχροκέρδειας από την κυβέρνηση» έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κάνουμε ότι μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας με πολιτικές που στηρίζουν τους ευάλωτους και με πράξεις απαντάμε στους μύθους περί ανοχής της αισχροκέρδειας» είπε ο κ. Οικονόμου.

Πρώτον – είπε ο κ. Οικονόμου – το 90% των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας θα επιστραφεί στην κοινωνία όπως είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Ήδη έχει δοθεί εντολή στη ΡΑΕ να αναλύει τα στοιχεία των εταιρειών ενέργειας από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα και με γνώμονα αυτή την ανάλυση θα κινηθεί η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη μέχρι σήμερα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από φορολόγηση υπερκερδών γιατί κανείς δεν έχει προσδιορίσει ακόμη αυτά τα υπερκέρδη.

Δεύτερον αναφορικά με την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας είπε ότι τον τελευταίο μήνα έγιναν 3500 έλεγχοι στην αγορά, διαπιστώθηκαν 841 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 500 χιλιάδων ευρώ «και θα συνεχιστούν χωρίς ανοχή».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News