Γαλλικό Πρακτορείο: Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ιβάν Σαββίδη

Ο Ελληνορώσος δισεκατομμυριούχος, Ιβάν Σαββίδης, ένας από τους κυριότερους επενδυτές στην Ελλάδα, ο οποίος θεωρείται ότι διατηρεί στενές επαφές με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο ένας Ρώσος ολιγάρχης μετά τον άλλο γίνονται στόχος των κυρώσεων που επιβάλλονται από την Ευρώπη.

Τα παραπάνω αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο σε δημοσίευμα που τιτλοφορείται: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία στρέφει τα φώτα στον Ελληνορώσο δισεκατομμυριούχο Ιβάν Σαββίδη».

Oπως σημειώνει, ο Σαββίδης, πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, διαθέτει περιουσία που, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται φέτος στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον έναν από τους πλουσιότερους πολίτες στην Ελλάδα.

«Εξέχουσα προσωπικότητα στην Ελλάδα από το 2010, έχει θεωρηθεί ήρωας από πολλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς διέθεσε εκατομμύρια για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους», σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο στη συνέχεια κάνει αναφορά στην πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να θέσει ένα από τα ξενοδοχεία του στη διάθεση των προσφύγων, που εγκατέλειψαν την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

«Εντούτοις», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 62χρονος αποτέλεσε στόχο ανεπιθύμητης προσοχής, όταν η ρωσική πρεσβεία παρότρυνε, χωρίς ενδοιασμούς, τους Έλληνες τηλεθεατές να παρακολουθούν τον σταθμό του, Open TV, ώστε να μην επηρεάζονται από την «παραπλανητική προπαγάνδα» που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News