Eurovision 2022 - Τελικός: Το κανάλι, η ώρα, η σειρά της Ελλάδας, ποια θα ανακοινώσει το 12άρι

Eurovision 2022 – Τελικός: Το κανάλι, η ώρα, η σειρά της Ελλάδας, ποια ανακοινώνει το 12άρι της Ελλάδας, ψηφοφορία, 14 Μαΐου.

Η ώρα για τον μεγάλο τελικό της Eurovision πλησιάζει και το κανάλι που θα τον μεταδώσει είναι η ΕΡΤ1.

Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, για ακόμη μια χρονιά, πιστοί στο ραντεβού τους, θα αναλάβουν τα ηνία του σχολιασμού της μετάδοσης της Eurovision 2022, που θα παρακολουθήσουμε απευθείας από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 (Μεγάλος Τελικός), στις 22:00.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα ανακοινώσει το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της 66ης Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Pala Olympico του Τορίνο της Ιταλίας. Έναν χρόνο μετά η Στεφανία – που με το “Last Dance” έφερε την Ελλάδα στο τοπ 10 του Διαγωνισμού – παρουσιάζει τη δική της μουσική εκπομπή στην Ολλανδία, έχει κυκλοφορήσει τρία νέα singles, ενώ πρωταγωνιστεί σε κινηματογραφική ταινία που θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο. Στον φετινό τελικό του Διαγωνισμού αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο, να δώσει σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας.

Οι 25 χώρες του τελικού

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι 25 χώρες που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022.

Από τον Α’ ημιτελικό πέρασαν: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Από τον Β’ ημιτελικό πέρασαν: Βέλγιο, Τσεχία , Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Εσθονία, Αυστραλία, Σουηδία, Ρουμανία, Σερβία.

Οι «Big Five», δηλαδή Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία – οι πέντε χώρες που συνεισφέρουν περισσότερο οικονομικά- περνούν κατευθείαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης χωρίς να τίθενται σε ψηφοφορία στους ημιτελικούς.

Η σειρά εμφάνισης

Γνωστή έγινε η σειρά εμφάνισης των χωρών στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together» θα διαγωνιστεί στην 17η θέση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News