Επιχειρήσεις: Η ψήφος της ΑΕΚ στη Bosch

Στρατηγική κατεύθυνση αποτελεί για τον όμιλο Bosch παγκοσμίως η επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού με έμφαση να δίνεται κυρίως στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αλλά και στη θέρμανση.

Ταυτόχρονα όμως εξετάζεται ήδη πιλοτικά η χρήση του υδρογόνου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στους ηλεκτροκινητήρες τα επόμενα χρόνια με την διαδρομή να οδηγεί σταδιακά και στην αυτόνομη οδήγηση.

Ο όμιλος Bosch στην Ελλάδα διατηρεί δραστηριότητα και στον τομέα της αυτοκίνησης, αλλά και σε εκείνους των ηλεκτρικών εργαλείων, της ενέργειας και τεχνολογίας των κτιρίων.

Όπως ανέφερε σχετικά με την πορεία της Bosch στην Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιάννης Κάπρας, το 2021 είχε κύκλο εργασιών 221 εκατ. ευρώ με αύξηση πωλήσεων κατά 16,3%, η οποία προήλθε από όλες τις θυγατρικές του ομίλου.

Συμμετοχή στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ

Η Bosch στην Ελλάδα έχει συμμετοχή σε μεγάλες εγκαταστάσεις αλλά και έργα όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται στη χώρα μας η Fraport.

Αναφορικά με την πορεία του πρώτου τριμήνου του 2022 καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση 22% σε πωλήσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 για τη Bosch.

Στο δεύτερο τρίμηνο που διανύουμε συνεχίζεται η θετική εικόνα, με ανάπτυξη πάνω από 10%, ωστόσο παρουσιάζοντας επιβράδυνση λόγω πολέμου, ελλείψεων πρώτων υλών και προβλημάτων στις μεταφορές σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, η αυτοκίνηση είχε αύξηση πωλήσεων κατά 22,4% στο πρώτο τρίμηνο, τα ηλεκτρικά εργαλεία 19,5% και ο τομέας ενέργειας και τεχνολογίας κτιρίων κινήθηκε ανοδικά με 23,6% με κύρια ώθηση από τα βιομηχανικά έργα και τη θέρμανση.

Η Bosch έχει ήδη περάσει αυξήσεις εντός του 2022 στα προϊόντα της, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 3%-5% ανάλογα με την κατηγορία του κάθε προϊόντος, ενώ αναμένεται και μία ακόμα αύξηση τον Ιούλιο, η οποία θα φέρει μεσοσταθμικά το ποσοστό ανατίμησης στο 10%.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News