Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Dr. Jekyll πρέπει να επικρατήσει του Mr. Hyde

Στην αγαπημένη του επιφάνεια, τη χωμάτινη, και στο σπίτι του, στο Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπαθεί να παρουσιάσει αυτό που όλοι βλέπουν ότι έχει μέσα του. Τη δυναμική και το ταλέντο να φτάσει στην κορυφή.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε ένα… θεότρελο ματς με 6-2, 6-7(6), 6-4, ένα δικό του παιχνίδι, που του έφυγε από τα χέρια και το… ξαναέκανε δικό του στον προημιτελικό με αντίπαλο τον πεισματάρη Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Για άλλη μια φορά δεν «καθάρισε» τον αγώνα όταν βρέθηκε μπροστά με 6-2 και 5-3, αφού ανέστησε και έκανε ήρωα ένα αντίπαλο που απλά δεν σταματά να κυνηγά κάθε πόντο και να μένει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, όπως οφείλει να πράττει κάθε παίκτης της πρώτης γραμμής. 

Και ξαφνικά, ο Τσιτσιπάς αν και έμοιαζε  να αφήνει τον εαυτό του να πνίγεται στην άβυσσο, γύρισε από το 0-4 στο τρίτο σετ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά. Σαν να κρύβει μέσα του δύο εαυτούς, τον Dr. Jekyll και τον  Mr. Hyde.

Αυτό το τρόπαιο στο Μονακό, ο Στέφανος το έχει ανάγκη, όχι απλά για να υπερασπιστεί τους πόντους που κατέκτησε πέρυσι στο Πριγκιπάτο, αλλά επειδή οι τίτλοι είναι αυτοί που θα θωρακίσουν την αυτοπεποίθησή του, θα τον πείσουν ότι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους παίκτες που τον ξεπερνούν στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι εφτά που μετρά είναι πολύ λίγοι για έναν παίκτη της δυναμικής του. Ο Σάσα Ζβέρεφ, ο αντίπαλός τους στους «4» έχει 19, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ 13, ο Αντρέι Ρούμπλεφ 10. Ακόμα και ο Κάσπερ Ρούουντ διαθέτει στο παλμαρέ του 7 τρόπαια, ενώ ο πολύ χειρότερός του Άλεξ Ντε Μινόρ έχει ήδη 5, όσα και ο Γιανίκ Σίνερ.

Καλές οι πορείες στους τελικούς και τα ημιτελικά, αλλά οι τίτλοι είναι αυτοί που θα τον ανεβάσουν αγωνιστικά και ψυχολογικά. Τώρα που ξεκίνησε η περίοδος των αγώνων στο χώμα, ο Στέφανος έχει μια νέα ευκαιρία για restart, έτσι ώστε να έρθουν οι τίτλοι κι αυτό το πρώτο γκραν σλαμ που θέλει και μπορεί να κατακτήσει.

Αρκεί να μην αντιδρά όπως στον αγώνα με τον Σβάρτσμαν. Κάποια στιγμή θα πρέπει να του γίνει συνήθεια να αδειάζει τη σκέψη του, όταν ένα ματς στραβώνει, να τελειώνει τα δικά του σετ, τα δικά του παιχνίδια. Το οφείλει, πάνω από όλα, στον εαυτό του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News