Χάντμπολ: Το Εθνικάκι γίνεται Εθνικάρα

Στο πόλο είναι συνήθεια, στο μπάσκετ μπορούν ακόμα και να αγοράζουν wild card όταν δεν τα καταφέρνουν, στο ποδόσφαιρο δεν τους νοιάζει τόσο όσο οι εκλογές και στο βόλεϊ ζουν με τα περασμένα μεγαλείο. 

Για το χάντμπολ, όμως, το χαντμπολάκι όσοι το αποκαλούν όσοι δεν το καταλαβαίνουν, μια πρόκριση σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ανεκτίμητος θησαυρός. Και μετά το πρώτο ματς με το Μαυροβούνιο για τα πλέι οφ, η πρόκριση στα τελικά της Πολωνίας και της Σουηδίας, αυτός ο θησαυρός είναι τόσο κοντά ώστε οι Έλληνες διεθνείς μπορούν σχεδόν να τον αγγίξουν.

Το προβάδισμα των δύο γκολ (25-23) που πήρε η ελληνική ομάδα στο κατάμεστο κλειστό Τάσος Καμπούρης της Χαλκίδας απέναντι σε μια ομάδα με συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, επιτρέπει στα παιδιά του αρχιτέκτονα Γιώργου Ζαραβίνα, που ο ίδιος έζησε ως επίλεκτο μέλος της μεγάλης γενιάς του 2004, τη μοναδική συμμετοχή της γαλανόλευκης σε τελική φάση (την 6η θέση του 2005), να ονειρεύονται την πρόκριση. Οι πανηγυρισμοί των Μαυροβούνιων που απέφυγαν μια μεγαλύτερη ήττα στο φινάλε τα λέει όλα…

Μια ομάδα που έκανε το 6 στα 6 στον προκριματικό όμιλο, δύο νίκες με τη Βοσνία στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ και λύγισε και το Μαυροβούνιο στο πρώτο μέρος της τελευταίας αποστολής της, θα είναι κρίμα και άδικο αν δεν βρεθεί δίπλα στα μεγαθήρια στη μεγάλη γιορτή του χάντμπολ το 2023. Την Κυριακή το βράδι γύρω στις 8:30 με 9:00, αφού λήξει η ρεβάνς της Ποντγκόριτσα, θα γνωρίζουμε αν θα τα έχει καταφέρει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News