Εθνική Ελλάδος: Ο Πογιέτ ψάχνει κυνηγό που να βάζει γκολ!

Εχει βρει την άμυνα που θα βασιστεί ο τεχνικός αλλά ακόμη δεν έχει τις επιθετικές λύσεις για την εθνική ομάδα

Tα εύκολα συμπεράσματα. Γιατί στην Ελλάδα έτσι συμβαίνει. Από το ζενίθ στη Ρουμανία στο ναδίρ η εθνική; Είναι αυτή η αλήθεια ή κάπου χάσαμε την επαφή με την πραγματικότητα;

Δεν μοιάζουν όλα τόσο απλά και θεωρείται ευχάριστο που ο Γκουστάβο Πογιέτ αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Σημειώθηκε από τούτη τη γωνιά πως ο αντίπαλος της περασμένης Παρασκευής, εν προκειμένω η Ρουμανία, δεν υπήρξε κάτι το σημαντικό. «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις», ήταν το αμπαλάζ στο κουτί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυροβούνιο – Ελλάδα 1-0: Tα highlights της πρώτης ήττας του Πογιέτ

Με το Μαυροβούνιο το βράδυ της Δευτέρας, τα πάντα διέφεραν. Τα παιδιά από τη μικρή σε πληθυσμό χώρα, έχουν παντού και  πάντα το μαχαίρι στα δόντια! Το βλέπουμε και στο …πόλο, άθλημα που διαπρέπουν και πέφτει το ξύλο σύννεφο κάτω από το νερό. Αλλά και στο ποδόσφαιρο δεν πάνε πίσω.

Ο Λύρατζης δέχθηκε σκληρά μαρκαρίσματα. Ο Μάνταλος βγήκε από τα ρούχα του και πήγε να πλακωθεί. Ο κάπτεν Μπακασέτας, το ίδιο. Οι Μαυροβούνιοι, αν δεν παίζουν σκληρά στο χορτάρι, είναι ικανοί να προβοκάρουν και να φτάνουν στα όρια τον (όποιο) αντίπαλό τους.

Αυτά δεν είχε η εθνική του Πογιέτ

Τι δεν είχε η εθνική του Πογιέτ; Ψυχραιμία. Καθαρό μυαλό. Α, επίσης της έλειπε το γκολ.Μα, αυτό είναι που αναζητεί χρόνια τώρα. Μάλλον δεν είναι τυχαίο πως ο προπονητής από την Ουρουγουάη έχει βρει με ποιους θα πορευτεί στην άμυνα αλλά έχει τα πάντα θολά στο μυαλό του σχετικά με το επιθετικό κομμάτι. Τι είδαμε στα μετόπισθεν; Αδιαφιλονίκητος «άσος» ο Βλαχοδήμος- άλλωστε δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Αριστερά, ο Τσιμίκας αλίμονο αν …ενοχλείται πλέον από τον Γιαννούλη. Παίζει δίχως αντίπαλο. Το δίδυμο των Χατζηδιάκου – Μαυροπάνου, με τα καλά και τα άσχημά του, επί του παρόντος, ακλόνητο. Δεξιά ναι, έχουμε ζήτημα. Στην πριν από τον Πογιέτ κατάσταση, βλέπαμε τον Ανδρούτσο. Τώρα πρώτα τον Ρότα και μετά τον Λύρατζη. Δηλαδή, λύσεις που δεν πείθουν τον τεχνικό, ούτε φαίνονται επαρκείς αν η συζήτηση γίνεται με ειλικρινείς διαθέσεις. Ο Σιώπης κερδίζει θέση στα χαφ, ο Μπουχαλάκης έχει ανεβασμένες μετοχές και από ‘ κει και μετά το χάος. Σκεφθείτε ότι με το Μαυροβούνιο το καλύτερο σουτ το έκανε ο Πέλκας στις καθυστερήσεις και έστειλε ελάχιστα άουτ τη μπάλα. Και ας επισημανθεί πως ο μέσος ήταν και ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών με τη Ρουμανία! Οι επιθετικοί; Μάλλον αγνοούνται! Κακός ο βαθμός σε όλους. Σε δύο ματς ουδείς σημείωσε γκολ, ούτε καν απείλησε με την ευρεία έννοια του όρου. Ελάχιστα έδειξαν οι Λημνιός, Γιακουμάκης, Δουβίκας, Παυλίδης, Κουλούρης. Πάει να πει αυτό ότι τα όποια δίδυμα θέλησε να διαλέξει ο Πογιέτ, απλά δεν του βγήκαν. Θα ψάξει και άλλο. Τα φιλικά γι’ αυτό γίνονται πριν από τα επίσημα. Αν μάλιστα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση με καθαρό μυαλό, η ήττα στο Μαυροβούνιο μπορεί να κάνει παραπάνω καλό στην εθνική ομάδα σε σχέση με τη νίκη, δίχως αντίκρισμα, στη Ρουμανία.

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News