The Karpet Show: Η απόλυτη ξεφτίλα της ΕΠΟ, ακόμη να παραιτηθεί κανείς;

Κάνω πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά, τόσα που δεν θέλω να τα σκέφτομαι, αλλά αυτό που βλέπω ότι γίνεται φέτος με την αδειοδότησή του Αρη για τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Προσοχή δεν αναφέρομαι στο φάκελο της ομάδας, στην κρίση του από την πρωτοβάθμια επιτροπή ή στην Εφεση που ασκήθηκε, αλλά σε κάτι που είναι πραγματικά απίθανο: στο γεγονός ότι η ΕΠΟ και οι αρμόδιες επιτροπές της προτιμούν να εξευτελίζονται από το να ενημερώσουν υπεύθυνα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Από την πρώτη στιγμή που η ιστορία ξεκίνησε όλοι οι αρμόδιοι συμπεριφέρονται σαν να ζουν αλλού.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία λανθασμένων κρίσεων – προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ κρίσεις για φακέλους γιατί από τότε που ξεκίνησε το σύστημα της αδειοδότησης όλες οι ΠΑΕ ισχυρίζονται ότι οι φάκελοί τους είναι τέλειοι, όταν άδεια δεν παίρνουν. Το απίστευτο στην συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι η εντός της Επιτροπής αδειοδότησης διαφορές στις κρίσεις: αυτά έχουν ξαναγίνει. Αυτό που δεν έχει ξαναγίνει είναι να εξευτελίζεται η ομοσπονδία παραμένοντας σιωπηλή.

Μια γνωμοδότηση

Χθες ο Αρης έκανε γνωστό ότι μετά από αλληλογραφία του με την UEFA έφτασε στην ΕΠΟ μια γνωμοδότηση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που τονίζει πως ορθά του δόθηκε άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το πρωτοβάθμιο όργανο και πως θα ήταν λάθος του εισηγητή δικηγόρου κ. Βασίλη Σαράκη το να προχωρήσει σε έφεση. Όλα αυτά τα ισχυρίζεται ο Αρης (πανηγυρίζοντας για την δικαίωσή του) χωρίς η ΕΠΟ να λέει το παραμικρό! Δεν πρέπει στα χρονικά να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο: ποτέ πχ δεν θυμάμαι να αποκρύπτεται η αλληλογραφία της ομοσπονδίας μας με την UEFA.

Στο μεταξύ στα site που αποκάλυψαν αρχικά το εξώδικο του κ. Αχιλλέα Μπέου στην Επιτροπή Αδειοδότησης και στην συνέχεια την έφεση του εισηγητή, κυκλοφορούσε ακόμα και το σκεπτικό της γνωμοδότησης της UEFA! Γράφουν ότι ο Σαράκης είχε εισηγηθεί τη μη αδειοδότηση του Αρη εξαιτίας μιας οφειλής στον πρώην παίκτη του Παλαθουέλος κι ότι ο Αρης ισχυριζόταν ότι η οφειλή αυτή προέκυψε μετά τις 31 Δεκεμβρίου και ότι δεν συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που ήταν υποχρεωμένος να ρυθμίσει. Από αυτά που κυκλοφορούν μαθαίνουμε ότι η UEFA τον δικαίωσε, αλλά και ότι ο Αρης στο μεταξύ εξόφλησε τον παίκτη πληρώνοντας και τις προσαυξήσεις!

Όταν φαγώθηκε άνευ λόγου και αιτίας ο για χρόνια αρμόδιος εισηγητής για τις αδειοδοτήσεις κ. Γιώργος Δημητρίου είχα γράψει ότι είναι πιθανό οι φάκελοι των ΠΑΕ να κυκλοφορούν σαν φέι βολάν – ούτε εγώ δεν περίμενα πως θα γίνουν οι γνωμοδοτήσεις της UEFA κάτι σαν φυλλάδια από το Lidl.

Τρόμαξε από το θόρυβο

Προσοχή: η σιωπή της ομοσπονδίας δεν μας προέκυψε χθες, όταν ο Αρης ισχυρίστηκε την ύπαρξη μια γνωμοδότησης που τον εξυπηρετεί – από την αρχή που ξεκίνησε αυτή η απίθανη ιστορία η ΕΠΟ δεν λέει κάτι! Η τελευταία της σχετική δημόσια ανακοίνωση αναφέρει τα ονόματα των ομάδων που αδειοδοτήθηκαν. Τα περί έφεσης του Σαράκη τα μάθαμε από διαρροές. Υπάρχουν; Δεν υπάρχουν; Δεν στο λέει επισήμως κανείς. Μάλιστα δεν μιλάνε ενώ έγινε τέτοια φασαρία για τον Σαράκη, ώστε έβγαλε ανακοίνωση ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης για να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι αυτός στην ΕΠΟ και θα θελε να το ξεκαθαρίσει: τρόμαξε ο άνθρωπος από το θόρυβο!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News