Τάκης Μπαλτάκος: Για πρώτη φορά η διάλυση του ποδοσφαίρου γίνεται με τόση… ειλικρίνεια!

Εποχή Τάκη Μπαλτάκου, λοιπόν, στην ΕΠΟ εδώ και λίγα λεπτά. Προσωπικά ότι είχα να γράψω για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τα έγραψα κατά τη διάρκεια ενός ακόμη τελικού της ντροπής που ζήσαμε, εκείνο το μαύρο βράδυ της 21ης Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η άποψη μου για τους παράγοντες της Ομοσπονδίας, τον τρόπο χειραγώγησης και εκλογής τους και τους… διευρυμένους ορίζοντες που έχουν για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι χιλιοειπωμένη εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες. Όσο το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο παραμένει δέσμιο αποφάσεων προέδρων Τοπικών Ενώσεων που στη μεγάλη τους πλειοψηφία εκλέγονται ως «παιδιά για τα θελήματα» με τις ευλογίες ιδιοκτητών ΠΑΕ, απλά πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Τελικά η ευχή του Γιάννη Αλαφούζου για τα… fake news διαψεύστηκε! 

Ξέρετε, όμως, ειλικρινά τι με έχει εντυπωσιάσει στην περίπτωση του νέου προέδρου της ΕΠΟ; Η ειλικρίνειά του! Τι άλλο να έκανε όλες τις προηγούμενες μέρες ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Σε πόσα κανάλια έπρεπε να εμφανιστεί, σε πόσους ραδιοφωνικούς σταθμούς να μιλήσει για να δώσει ο Τάκης Μπαλτάκος το στίγμα της δικής του διοικητικής φιλοσοφίας; Τι άλλο να κάνει απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, όπως ο Γιάννης Αλαφούζος, που ήλπιζαν ότι οι αρχικές τοποθετήσεις του περί επιστροφής του ελέγχου της ελληνικής διαιτησίας στην ΕΠΟ ήταν… fake news;

Ο άνθρωπος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί το φωνάζει. Μόνο… ντουντούκα δεν έχει βγάλει. «Και η τρόικα κάποια στιγμή είχε φύγει από την Ελλάδα. Από του χρόνου στόχος μας είναι να έχει επιστρέψει ο έλεγχος της διαιτησίας στην ΕΠΟ. Το τι θα τον κάνουμε είναι δικό μας θέμα» είχε επαναλάβει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Libero” της Θεσσαλονίκης πριν από λίγες μέρες. Τα ίδια υποστήριξε και σήμερα λίγη ώρα μετά την εκλογή του.

Ομολογώ του βγάζω το καπέλο για την ειλικρίνειά του. Τουλάχιστον έχουμε τον πρώτο υποψήφιο πρόεδρο στην ιστορία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που προτίθεται να βάλει οριστική ταφόπλακα στο, εδώ και πολλά χρόνια, κλινικά νεκρό ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά το πράττει με περίσσεια ειλικρίνεια. Χωρίς μισόλογα, χωρίς διπλωματίες, χωρίς υπεκφυγές.

Φαντάζεστε, αλήθεια, να αποφασίζουν ξανά ελληνικά μυαλά τι θα γίνει με τη διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο; 

Βγαίνει και δηλώνει ξεκάθαρα, φόρα παρτίδα «η διαιτησία πρέπει να γυρίσει στην ΕΠΟ». Δεν χρειάζεται κανενός είδους σχόλιο σε μια τέτοια δημόσια τοποθέτηση. Φαντάζεστε σε ένα ποδόσφαιρο που αδυνατεί να διοργανώσει έναν τελικό κυπέλλου της προκοπής, που βυθίζεται καθημερινά στο βούρκο της ανυποληψίας και του τυφλού οπαδισμού, που υποφέρει από σύνδρομο καχυποψίας, που ο ένας κοιτάει με μισό μάτι τον άλλον, να επιστρέψει ο έλεγχος της διαιτησίας στα χέρια των παραγόντων της ΕΠΟ;

Να είναι καλά ο άνθρωπος, θα πω εγώ. Με την ειλικρίνειά του – και πριν καν εκλεγεί στην Ομοσπονδία – βοήθησε ακόμη και τους πλέον ρομαντικούς, ακόμη και τους πλέον αφελείς να κατανοήσουν ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει έναν και μόνο έναν δρόμο να ακολουθήσει, αν θέλει να ελπίζει σε καλύτερες μέρες: Να ορίζει το ίδιο τη μοίρα του! Να κόψει ολοκληρωτικά τον ομφάλιο λώρο που το συνδέει με τα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή.

Οι ΠΑΕ να αποφασίζουν για τις ΠΑΕ, οι Λίγκες να ορίζουν τις συνθήκες διεξαγωγής τους και η Ομοσπονδία να περιοριστεί στο ρόλο που έχουν όλες οι Ομοσπονδίες στις ανεπτυγμένες, ποδοσφαιρικά, χώρες της Ευρώπης.

Γιατί καλή και άγια η ειλικρίνεια, αλλά όταν το αυτοκίνητο τρέχει με σπασμένα φρένα προς τον γκρεμό, η πτώση θα είναι εξίσου επώδυνη και καταστροφική…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News