Super League: Ενα γκοοολ, ένα γκοοοολ, βάλτε ρε λεβέντες ένα γκοοολ

Τα έγραψε όλα ωραία και λιτά ο Ευάνθης Γκόγκουλης για το χάλι που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όπου τα γκολ ήταν είδος σε εξαφάνιση…

Η έκφραση «μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού» χρησιμοποιείται εν πολλοίς ως σχήμα λόγου αλλά στην προκειμένη περίπτωση η χρήση της ήταν κυριολεκτική.

Με τα 6 ματς να είναι όλα μηδέν – μηδέξν στο ημίχρονο, πηγαίναμε να γράψουμε (αρνητική) ιστορία. Ο Αοσμαν για τον Ιωνικό στο Περιστέρι, ο Φελίπε για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο Σνάϊντερ για τον Πασ στα Γιάννινα και ο Τικίνιο για τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη ήταν οι μόνοι που έκαναν αυτό που οι φίλαθλοι περιμένουν: να στείλουν την μπάλα στο πλεχτό. Τέσσερα τέρματα το όλον λοιπόν και πετύχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ.

Δικαιολογίες υπάρχουν (φυσικά) αλλά ενίοτε δεν δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα. Σαφώς και οι ομάδες είναι κουρασμένες και η πλειοψηφία των αγώνων δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον. Ουσιαστικά όλη αυτή η έξτρα σεζόν γίνεται για το ποιές ομάδες θα ακολουθήσουν τον ΠΑΟΚ στο Κόνφερανς Λιγκ και μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως τελικά η αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι λάθος. Αν θυμάστε, τα πλέϊ οφ μπήκαν στη ζωή μας για να δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου αλλά αυτή τη διετία μόνο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Ο Ολυμπιακός παίρνει το τρόπαιο από τα Χριστούγεννα- περίπου- και η διαδικασία που τόσες ελπίδες μας έδωσε για μάχη μέχρι τέλους με τα συνεχή ντέρμπι, αποδεικνύεται άσκοπη και κουραστική.

Με τις ομάδες να συναντιώνται τέσσερις φορές μέσα στη σεζόν, τα παραδοσιακά ντέρμπι έχουν χάσει κάτι από τη λάμψη, την αίγλη και (κυρίως) τη σημασία τους.

Η λίγκα κάνει όλα τα χατίρια στα κανάλια γιατί χωρίς αυτά είναι αμφίβολο αν θα είχαμε πρωτάθλημα. Ξεχνούν όμως ότι δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς τους φιλάθλους και οι τελευταίοι απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από τις εξέδρες των γηπέδων μας.

Ακόμη και ντέρμπι γίνοβνται σε μισογεμάτα γήπεδα και είναι λογικό αφού το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο παπάς…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News