ΠΑΣ Γιάννινα: Η Ευρώπη περιμένει όποιον πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα

ΠΑΣ Γιάννινα: Η Ευρώπη περιμένει όποιον από τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ πιάσει τον ταύρο του ΠΑΣ Γιάννινα από τα κέρατα.

Με τρεις αγωνιστικές να έχουν παιχθεί στα playoffs έχουμε ένα δείγμα γραφής πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα τι αναζητά και τι μπορεί να πετύχει κάθε ομάδα σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα. 

Μετά και τα αποτελέσματα της Κυριακής (3/4) κατά πως φαίνεται ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το 47ο πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει οι διεκδικητές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών θέσεων ήταν ο παράγοντας ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες, που μπήκαν τελευταία στιγμή στα playoffs παίρνοντας πίσω τους βαθμούς που έχασαν πρωτόδικα από τη Super League, επιβεβαίωσαν αυτό που έδειξαν και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: ότι είναι πολύ σκληρό καρύδι. Είναι κοινή η αίσθηση ότι ο ΟΦΗ, που θα καταλάμβανε την έκτη θέση αν δεν «έπεφτε» η ποινή του ΠΑΣ στην Εφέσεων της ΕΠΟ, είναι πιο θεαματική, πιο επιθετική ομάδα, ωστόσο λιγότερο ουσιαστική.

Τι κατάφερε ο ΠΑΣ αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές των playoffs; Να έχει αποσπάσει δύο ισοπαλίες από Ολυμπιακό και Άρη και να έχει γνωρίσει μία ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ με γκολ στο 91’. Ο όρος «τρεις σίγουροι πόντοι» δεν υφίσταται για καμία από τις πέντε ομάδες όταν αντιμετωπίζουν τους Γιαννιώτες. 

Τα κομβικά ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Το σημαντικό δεδομένο που υπάρχει στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι ότι ο ΠΑΣ απέχει 5 βαθμούς από την 4η θέση, που πιθανόν να δώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρά την ισοπαλία που απέσπασε στο «Κλ. Βικελίδης», τα αποτελέσματα δεν τον ευνόησαν. Γι’ αυτό οι δύο επόμενες αγωνιστικές με τα συνεχόμενα ματς στους «Ζωσιμάδες» με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ είναι κομβικής σημασίας για να μείνει ο ίδιος στο παιχνίδι και να συνεχίσει να ελπίζει στο όνειρο. Εξίσου σημαντικές, βέβαια, είναι αυτές οι αναμετρήσεις και για τις δύο αθηναϊκές ομάδες και εν πολλοίς θα κρίνουν την εικόνα των playoffs.

Ένας ΠΑΣ που θα αποσπάσει 4-6 βαθμούς θα προσδώσει άγρια ομορφιά στο τοπίο και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Με 0-2 πόντους συγκομιδή θα αποτελέσει τον φτωχό συγγενή της έξτρα περιόδου του πρωταθλήματος, αφού ο Ηρακλής Μεταξάς θα στρέψει το βλέμμα του στους νεαρούς παίκτες του, περνώντας στον πάγκο όσους έχουν εκδηλώσει τάσης φυγής από τον περασμένο Γενάρη.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στον τίτλο του κειμένου. Όποιος πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα θα αρχίσει να αναπνέει ευρωπαϊκά. Καμία φορέα στις αρένες, όμως, ο ταύρος βγαίνει νικητής…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News