Premier League: Στο σινεμά είναι οι Avengers, στο ποδόσφαιρο το... Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ!

Premier League: Στο σινεμά είναι οι Avengers, στο ποδόσφαιρο το… Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ! Ο Αντώνης Καρπετόπουλος αποθεώνει το… blockbuster της μονομαχίας Γκουαρδιόλα – Κλοπ

Χθες το απόγευμα όλος ο κόσμος που αγαπάει πραγματικά το ποδόσφαιρο στήθηκε στις τηλεοράσεις να δει το Μάντσεστερ Σίτυ – Λίβερπουλ (2-2). Διότι δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικό παιγνίδι, αλλά για κινηματογραφική σειρά blockbuster. Κάτι σαν τους Avengers. Η τις ιστορίες του Χάρει Πότερ. Και μόνο το γεγονός ότι και το δεύτερο μεταξύ τους ματς τελείωσε 2-2, όπως και το πρώτο, μαρτυρά ότι το πράγμα είναι σκηνοθετημένο: εξαιρετικά μάλιστα. Και μπράβο στους παραγωγούς: μας βάζουν όλους στο τρυπάκι να περιμένουμε το επόμενο. Που επειδή είναι ματς κυπέλλου θα έχει και υποχρεωτικά ένα νικητή κι ένα ηττημένο, δηλαδή ένα δράμα.

Εχουν και τα blockbuster δράματα: μην ξεχνάτε ότι στο Infinity War οι μισοί Avengers πεθάνανε. Για να αναστηθούν όμως στο επόμενο που στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτυ και της Λίβερπουλ θα είναι κρίμα να μην είναι ο τελικός του Τσάμπιονς λιγκ.

Λίβερπουλ, Σίτι και… χαμός με Σαλάχ

Όπως σε όλες τις σειρές blockbuster δεν έχει σημασία το πώς όλο αυτό το καλό ξεκίνησε: μετράει μόνο το ακριβώς προηγούμενο επεισόδιο – αυτό πρέπει να θυμάσαι. Τι είχε γίνει στο προηγούμενο 2-2; Ένας άλλος μεγάλος χαμός! Τότε το πρώτο ημίχρονο είχε τελειώσει με 0-0 παρά την υπεροχή της Σίτυ που στιγμές στιγμές είχε βουβάνει το Ανφιλντ – γεγονός αδιανόητο που μόνο σουπερήρωες το έχουν πετύχει.  Τότε στο σενάριο προβλεπόταν καταιγιστική δράση στην επανάληψη. Είχε εμφανιστεί ο Μο Σαλάχ σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή. Αρχικά είχε εξαφανίσει με μια κάθετη όλη την άμυνα του Γκουαρντιόλα και είχε δώσει στο Μανέ το 1-0 κι όλο αυτό ήταν απλά μια προειδοποίηση  για το αριστούργημα που θα ακολουθούσε: το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ εκείνο το βράδυ ήταν ίσως το ωραιότερο γκολ του Σαλάχ που θυμάμαι – ένα μείγμα από μαγικά του Μέσι, του Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε, του Κίγκαν  και πολλών άλλων υπερηρωών, που έχουν το χάρισμα να μετατρέπουν τον ελάχιστο χώρο σε τεράστιο λιβάδι. Το Ανφιλντ άγγιζε τα όρια της υστερίας σαν να ξανάβλεπε συναυλία των Beatles, αλλά επειδή στα καλά blockbuster όλοι οι σούπερ ήρωες έχουν δυνάμεις η τρομερή Σίτυ είχε καταφέρει να μείνει όρθια: ο Φόντεν ήταν ο πρώτος που ισοφάρισε κι ο Ντε Μπρόιν ο δεύτερος – αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Σκάει το καινούργιο

Στα καλά blockbuster όταν «σκάει το καινούργιο» κι όλοι τρέχουμε να δούμε τι θα δούμε, ο καλός σκηνοθέτης μας χαρίζει αμέσως μια στιγμή ανθολογίας, ώστε να μας ευχαριστήσει για την αναμονή και την σιγουριά μας ότι θα παρακολουθήσουμε πάλι κάτι ακόμα σπουδαίο. Ετσι έγινε και χθες. Μετά από 15 λεπτά δεν υπήρχε κανείς που να παρακολουθούσε το ματς και να μην έλεγε ότι η αναμονή του δικαιώθηκε και η σιγουριά του ότι τον περιμένει ένα υπερθέαμα δεν είναι αποτέλεσμα ιδεοληψίας, αλλά γνώσης. Το πράγμα ξεκινά πιο εντυπωσιακά από όσο είχε ολοκληρωθεί το προηγούμενο επεισόδιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News