Premier League: Μόνο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου θα ερχόταν δεύτερη η Λίβερπουλ του Κλοπ

Ο Θεολόγος Αλεξανδράτος γράφει για την Premier League και εξηγεί γιατί είναι με διαφορά το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στην πλανήτη!

Ακόμη κι εμείς οι παλιότεροι, που μεγαλώσαμε με το παλιό, καλό, παραδοσιακό αγγλικό ποδόσφαιρο δεν μπορούμε παρά να σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι μπροστά στο (ποδοσφαιρικό) θαύμα που είναι η Πρέμιερ Λιγκ.

Το αγγλικό πρωτάθλημα δεν είναι απλά το καλύτερο στον κόσμο – το δεύτερο σε ενδιαφέρον, αξία και συγκινήσεις βλέπει τους Βρετανούς με τα κυάλια.

Δεν είναι μόνο οι παικταράδες που βλέπουν κάθε εβδομάδα οι Αγγλοι, τα πανέμορφα γήπεδα, η μοναδική ατμόσφαιρα. Είναι -κυρίως- το πνεύμα.

Για τους Αγγλους το σωστό αθλητικό πνεύμα είναι κάπως σαν… Αγιο. Η ιερότητα του παιχνιδιού είναι σημαντική στο λαό που διέδωσε το όμορφο παιχνίδι σε όλο τον πλανήτη και αυτός είναι ο κύριος λόγος που το πρωτάθλημά τους έχει τέτοια ένταση, τέτοια αποτελέσματα, τέτοια απήχηση και τέτοια δραματικά φινάλε.

Δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες στην Αγγλία. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο πολλές, στο νησί καμία.

Η Αστον Βίλα, η Γουλβς, η Νιουκάστλ μας θύμισαν την συναρπαστική ακροτελεύτια αγωνιστική ότι στην Πρέμιερ Λιγκ θα μοχθήσεις, θα ιδρώσεις και θα ματώσεις για να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Καμία αγγλική ομάδα δεν θα κάτσει να χάσει ή θα κάνει χάρη στην άλλη. Είσαι καλύτερος; Απόδειξέ το στο γήπεδο.

Εκτός από το πιο συναρπαστικό και θεαματικό, το αγγλικό είναι και το πιο δίκαιο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Όταν «κολοσσοί» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπαίνουν με ηττοπάθεια στο «Άνφιλντ»

Παράδειγμα: η Λίβερπουλ τα τελευταία 6,5 χρόνια με τον Κλοπ είναι -αν όχι η καλύτερη- η πιο σταθερή ομάδα στην Ευρώπη με τέσσερις (συμπεριλαμβανομένου του εφετινού) τελικούς σε διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, τρεις στο Τσάμπιονς και έναν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μια ομάδα που κανείς δεν θέλει να την βρει απέναντί του σε διεθνείς αγώνες αλλά παρόλα αυτά στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει μόλις έναν τίτλο όλο αυτό το διάστημα που σαρώνει στην Ευρώπη.

Την ώρα λοιπόν που κολοσσοί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπαίνουν με ηττοπάθεια στο «Ανφιλντ», έρχεται η (κάθε) Γουλβς να δείξει στους «κόκκινους» ότι εδώ είναι Αγγλία, δεν είναι παίξε – γέλασε.

Ο,τι και να κάνουν Ισπανοί, Γερμανοί και Ιταλοί, όσους σπουδαίους παίκτες και τεράστιες ομάδες και να έχουν, ποτέ δεν θα αποκτήσουν αυτή την μοναδική, άγρια και ανατριχιαστική ομορφιά της Πρέμιερ Λιγκ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News