Παναθηναϊκός: Τα νούμερα λένε την αλήθεια, όμως το πραγματικό στοίχημα έρχεται

Οι «πράσινοι» σε ένα δίμηνο έφεραν τα πάνω-κάτω στη βαθμολογία και δείχνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Ωστόσο, απομένει το πιο σοβαρό τεστ που θα πιστοποιήσει αυτή την πρόοδο.

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2022. Μετά τη διεξαγωγή της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πέμπτος στη βαθμολογία με 42 βαθμούς. Τρεις λιγότερους από τον τέταρτο Άρη (45β.) και τέσσερις από την τρίτη ΑΕΚ (46β.).

Η συγκομιδή και οι διαφορές εν μέρει δικαιολογούνταν από τις επιδόσεις του Τριφυλλιού. Οι δέκα ήττες μόνο λίγες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για μία ομάδα που επιδιώκει τον πρωταθλητισμό και έχει ένα όνομα με μέγεθος και εκτόπισμα. Παράλληλα, ο έκτος ΠΑΣ Γιάννινα απείχε μόλις δύο πόντους, έχοντας 40 και έδειχνε ικανός να τον καταδιώκει, στην προσπάθεια του για την υπέρβαση.

H πλήρης αντιστροφή των δεδομένων 

Κυριακή, 5 Μαΐου 2022. Μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής των Play Offs της Superleague, o Παναθηναϊκός ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, με 54 βαθμούς. Προσπέρασε τον τέταρτο Άρη, τον οποίο νίκησε 1-0 και τον άφησε στους 53 βαθμούς και με μειονέκτημα στην ισοβαθμία, γιατί στο «Βικελίδης» απέσπασε ισοπαλία 0-0. Επίσης, προσπέρασε και την ΑΕΚ, η οποία έπεσε στην πέμπτη θέση με 52 βαθμούς και την οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή (8/5) στο ΟΑΚΑ.

Σε χρονικό διάστημα δύο μηνών και με τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών, ο Παναθηναϊκός κάλυψε τις διαφορές από τους δύο ανταγωνιστές του για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League. Από το -4 και το -3, το Τριφύλλι βρίσκεται στο +2 και στο +1. Διόλου εύκολο επίτευγμα για μία ομάδα που χαρακτηριζόταν ως σοφτ και αδυνατούσε να λειτουργήσει βαθμοθηρικά.

Μία πρωταθληματική πορεία στο δίμηνο 

Σε έξι αναμετρήσεις στα Play Offs, ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Είναι ο μόνος στη διαδικασία, ο οποίος δεν έχει ηττηθεί και το προστάτευσε. Ενδιάμεσα, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ξεπερνώντας τη Λαμία στα ημιτελικά με δύο επικρατήσεις, εντός και εκτός έδρας. Συνεπώς, το άτυπο ρεκόρ του είναι 5-3, με παθητικό μόλις δύο γκολ από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης.

Το πραγματικό στοίχημα έρχεται μπροστά 

Τα νούμερα αποτυπώνουν την αδιαμφισβήτητη πρόοδο του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, κανένας στόχος δεν έχει εκπληρωθεί μέχρι σήμερα και η πιο κρίσιμη περίοδος της σεζόν, μόλις άρχισε. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε τρίτος και το μεγάλο στοίχημα του είναι να παραμείνει εκεί, στέλνοντας εμφατικό μήνυμα επιστροφής όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Εκεί που παραδοσιακά ανήκει και να κλείσει τη (μεγάλη) παρένθεση της αποχής του από τη διεκδίκηση των τίτλων.

Για να σταλεί το μήνυμα της επιστροφής, το Τριφύλλι πρέπει να μεταφέρει την καλή εικόνα του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα εκτός. Το δείγμα από την ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη και η κυριαρχία στους Ζωσιμάδες στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ενθαρρυντικό. Όμως, τα πραγματικά δύσκολα είναι μπροστά. Με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όλα θα κριθούν στα ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να δείξει ότι το «come back» είναι οριστικό!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News