Παναθηναϊκός: Ξανά σε τελικό Κυπέλλου, οκτώ χρόνια μετά τα... όργια του Μπεργκ

Πέρασε πολλά ο Παναθηναϊκός μετά το τελευταίο του ποδοσφαιρικό τρόπαιο, το Κύπελλο Ελλάδας του 2014.

Σε διοικητικό, σε αγωνιστικό, σε γηπεδικό, σε οπαδικό επίπεδο. Σε ό,τι έχει σχέση με τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος.

Λες και εκείνος ο περίπατος, το 4-1 επί του ΠΑΟΚ με το απίστευτο σόου του Μάρκους Μπεργκ, ενός από τους καλύτερους φορ που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα την τελευταία 10ετία και σίγουρα ο κορυφαίος σύγχρονος που έπαιξε με το Τριφύλλι στο στήθος, ακούστηκε ως ύβρις σε μια ανώτερη δύναμη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικός σαρωτικός σε εκείνον τον αγώνα απέναντι στον πολύ φιλόδοξο ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου.

Και τι δεν έκανε ο Σουηδός σε εκείνο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Πέτυχε χατ-τρικ, του έβγαινε ό,τι επιχειρούσε στο χορτάρι και σκόρπισε θλίψη στους 22.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που εξέδραμαν στην Αθήνα, σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις οπαδών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για την ιστορία οι συνθέσεις των ομάδων σε εκείνο το ματς: 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77′ Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56′ Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56′ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75′ Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ

Γκολ: Βούκιτς 70′ πεν. / Μπεργκ 15′, 50′, 88′, Καρέλης 54′

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει Μπεργκ. Έχει όμως Ιωαννίδη, έχει Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος. Έχει παίκτες που διανύουν ο καθένας τη δική του περίοδο φορμαρίσματος και τον οδήγησαν εκ του ασφαλούς με τα γκολ τους στον πρώτο του τελικά ύστερα από οχτώ χρόνια. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News