Παναθηναϊκός: Πήγε για... βόλτα στη Ριζούπολη και κρατάει την τύχη στα χέρια του

Ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολο διπλό επί του Απόλλωνα χωρίς περιθώρια για… αμφισβητίες, παρά τη δημιουργία εντυπώσεων από την “Ελαφρά Ταξιαρχία”.

Ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολο διπλό επί του Απόλλωνα χωρίς περιθώρια για… αμφισβητίες, παρά τη δημιουργία εντυπώσεων από την “Ελαφρά Ταξιαρχία”.

Στην ιστορία του εφετινού πρωταθλήματος το παιχνίδι στη Ριζούπολη δεν θα μνημονεύεται. Ο Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά του ως όφειλε, πήρε τη νίκη, ανέβηκε στην 4η θέση και κοιτάζει παραπάνω.

Ο Γιοβάνοβιτς, όμως, κατέγραψε πολλά που πρέπει να αναλύσει με τους ποδοσφαιριστές του ειδικά τώρα που ζορίζουν τα πράγματα και απομένουν ελάχιστες αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Πολύ καλύτερος από το “φτωχό” 0-3

Το 0-3 φαντάζει ένα σκορ που καθρεφτίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ισχύει. Ένα… 0-7, όμως, θα ήταν πιο ασφαλές ως προς τα συμπεράσματα. Και δεν είναι καθόλου υπερβολή. Μετά τα δύο εύστοχα πέναλτι, ο Παναθηναϊκός πήγε το παιχνίδι στον δικό του ρυθμό, δεν απειλήθηκε, έκανε ό,τι ήθελε και όπως το ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά γκολ δεν βρήκε. Το βρήκε από τον… Μπαξεβανίδη λίγο πριν από το φινάλε, σε μία αχρείαστη ολίγον χιτσκοκική εξέλιξη. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν ο Απόλλων, ο οποίος συνεχίζει να… αγνοεί το γκολ, μείωνε το σκορ; Γιατί να γίνει θρίλερ ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός το είχε ολότελα δικό του;

Αυτά κράτησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός σπαταλούσε τις ευκαιρίες για να φτάσει ακόμα και σε… αστρονομικά επίπεδα το σκορ. Πέταξε στα σκουπίδια όποια φάση δημιούργησε -με κλασικές ευκαιρίες, παρακαλώ- και δεν εκμεταλλεύτηκε τη συντριπτική ανωτερότητά του απέναντι σε έναν πληγωμένο, ψυχολογικά, αντίπαλο.

Θα πείτε, μα καλά είναι ώρα για γκρίνια; Προφανώς όχι, αλλά επειδή θα… σφίξουν τα γάλατα στη συνέχεια και τα κρίσιμα έπονται, ο Παναθηναϊκός οφείλει να “σκοτώνει” τον αντίπαλο. Να γίνεται κυνικός, να τελειώνει το παιχνίδι όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία και όταν είναι ανώτερος συνολικά, όπως συνέβη το βράδυ της Τετάρτης.

Ας είναι. Τουλάχιστον δεν το πλήρωσε. Θα ήταν η αυτοκτονία… του αιώνα αν δεν έπαιρνε τη νίκη. Πήρε ξεκούραστα το διπλό, έμεινε ζωντανός στο στόχο του, παίρνει ψυχολογία μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες που έφεραν τριγμούς και εσωστρέφεια και με την εικόνα του στη Ριζούπολη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως είναι η ομάδα που κρατάει την τύχη στα χέρια της. Αρκεί να κάνει τα αυτονόητα.

Δημιουργεί εντυπώσεις ο Απόλλων

Αυτονόητο, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν και το γεγονός ότι ο Απόλλων θα έβρισκε άλλοθι στη διαιτησία. Σαν άλλη Λαμία, έβγαλε ανακοίνωση από το ημίχρονο κατά του Κλάτενμπεργκ θεωρώντας ανύπαρκτα τα δύο πέναλτι. Οι αντίπαλοι φαίνεται πως “ξύπνησαν” και αφού βλέπουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει ούτε τα… σπόρια, τον στήνουν στον τοίχο και τον βγάζουν και… ευνοημένο από πάνω. Είναι η ιλαροτραγωδία του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τον Παναθηναϊκό, πάντως, να παραμένει απροστάτευτος κυρίως από τη διοίκησή του που αφήνει τον κάθε Απόλλωνα να φτιάχνει κλίμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News