Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τα πλέι οφ δεν θέλουν κόπο, αλλά διάρκεια και… τρόπο!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τα πλέι οφ δεν θέλουν κόπο, αλλά… τρόπο! Οι «πράσινοι» απέδρασαν από το Ιβανώφειο (81-59) τον Ηρακλή και είχαν τα θετικά και τα κακώς τους κείμενα.

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει τα όσα οφείλει να ξεχάσει ή να διορθώσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο πρώτο μισό και τα όσα θα πρέπει να κρατήσει και να επενδύσει στη συνέχεια στη νίκη επί του Ηρακλή (81-59), ενόψει και της τελικής ευθείας!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα πρέπει να κρατήσει την σκληράδα και την εξυπνάδα των τελευταίων 15 λεπτών

Στη 3η περίοδο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχιζε να δίνει φιλιά… ζωής στον μαχητικό Ηρακλή και ταυτόχρονα να προβληματίζει τον εαυτό του. Μέχρι το 23’ (47-47). Σε εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» αποφάσισαν να γίνουν πιο σκληροί. Να καταλάβουν πως μόνο με το ταλέντο δεν μπορείς να κερδίσεις τον εκάστοτε αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εβγαλαν ενέργεια, αλλά κυρίως είχαν περισσότερο μυαλό και καλύτερη υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Με στόχο την έξτρα πάσα και φυσικά με γνώμονα τη στόχευση μέσα στο καλάθι. Με μονάδες όπως ο Οκάρο Γουάιτ που «χτύπησε» και στο τρανζίσιον. Ταυτόχρονα οι «πράσινοι» έκλεισαν περισσότερο τη ρακέτα τους και διόρθωσαν το λάθος του πρώτου ημιχρόνου σε συνδυασμό με την έλλειψη πολλών λύσεων του Ηρακλή (59-50 στο 30’ και 72-58 στο 37’. Ομολογώ πως ο Σίβα ήταν λίγο πιο… δραστήριος, στο δημιουργικό κομμάτι έχοντας δίπλα του τον τρομερό Μέικον σε ένα δίδυμο που θα δούμε και στα πλέι οφ. Ο Μέικον απέδειξε ξανά πως έχει αναγεννηθεί και με την επιστροφή του Νέντοβιτς, ο Γιώργος Βόβορας θα έχει δύο «όπλα» στη περιφέρεια που δεν μπορείς εύκολα να τα υποτιμήσεις. Από την άλλη, ο Ηρακλής οφείλει να βγει πιο δυνατός την επόμενη μέρα ώστε να επιστρέψει ξανά στην Basket League.

Μια «έχτιζε» και μία «γκρέμιζε» ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο πρώτο ημίχρονο έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματα

Οι «πράσινοι» ήταν γεμάτοι ενέργεια στα πρώτα 4’ του αγώνα. Με πιεστική άμυνα, μυαλωμένες αποφάσεις και με τους Μέικον-Παπαγιάννη να συνεισφέρουν (14-4). Όμως οι… παθογένειες έκαναν πάλι την εμφάνισή τους. Ναι, ο Ηρακλής έπαιζε για τη ζωή του, ναι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν θα είχε κανένα βαθμολογικό κόστος. Όμως η εικόνα στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν, εικόνα ενός συνόλου που προσπαθούσε να «χτίσει» ένα σερί και ταυτόχρονα να το «γκρεμίσει». Ο Γιώργος Βόβορας δοκίμασε διάφορα ευέλικτα σχήματα. Για 1-2 φάσεις ο Χουγκάζ έπαιξε στο «5» ενώ και ο Οκάρο Γουάιτ χρίστηκε… σέντερ ούτως ώστε να μπορέσουν οι «πράσινοι» να απαντήσουν στην άμυνα ζώνης και στην πεντάδα – χωρίς καθαρό σέντερ – του Ηρακλή. Χένρι, Γκάρετ και Εϊμπραμς έκαναν «ζημιά» στους «πράσινους» (41-41 στο ημίχρονο) που έχαναν στο άψε-σβήσε το μυαλό τους μια και ούτε ο Σίβα, ούτε ο Γιόβιτς φάνηκαν έτοιμοι να συνεισφέρουν στον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου.  

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δέχθηκε 26(!) πόντους στο πρώτο μισό μέσα στο «ζωγραφιστό» του, ένα νούμερο άκρως απαγορευτικό

Κόντρα σε ένα σύνολο που δεν έχει τον καθαρό ψηλό και με ελάχιστες επιλογές από τον Κώστα Μέξα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν είχε καλό συγχρονισμό στην αλληλοκάλυψη της φροντ λάιν (είτε από τους κοντούς είτε από τους ψηλούς). Οι «πράσινοι» δέχθηκαν 26 πόντους στο «ζωγραφιστό» τους στο πρώτο ημίχρονο από τον Ηρακλή κυρίως σε τρανζίσιον καταστάσεις. Ένα νούμερο το οποίο είναι απαγορευτικό ενόψει των πλέι οφ. Επιθετικά είχαν τα «ξεσπάσματά» τους είτε με τον Μέικον είτε με τον Παπαπέτρου, αλλά αμυντικά και με μεγαλύτερο ροτέισον σε σχέση με τον Ηρακλή, πραγματοποίησαν μόλις 10 φάουλ στα πρώτα 20’, αλλά και 7 λάθη. Τα περισσότερα κατόπιν έλλειψης συγκέντρωσης ή βιαστικών επιθέσεων. Ναι, οι απουσίες των δύο ψηλών (Εβανς, Καββαδάς) φάνηκαν σε μερικές περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον Παναθηναϊκό για τα εύκολα καλάθια που δέχθηκε στο «ζωγραφιστό» του. Ταυτόχρονα είχε «κολλήσει» από την άμυνα ζώνης του Ηρακλή που έβγαζε περισσότερο πάθος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News