Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Περιμένει την «Ανάστασή» του το καλοκαίρι!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει τους «καυτούς» μήνες μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πρασίνων» με πρώτο και καλύτερο το καταπράσινο ΟΑΚΑ που μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις.

Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα ώστε από την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει τις εργασίες για μια πράσινη πολιτεία

Το πρώτο… ηλεκτροσόκ ήρθε με τις αλλαγές που έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε αγωνιστικό και κυρίως σε διοικητικό κομμάτι. Ούτως ώστε να μπορέσει η ομάδα να συνέλθει. Είτε κατακτήσει είτε όχι το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είτε βελτιωθεί είτε όχι, ένα είναι το ζητούμενο το προσεχές καλοκαίρι. Να μπει από την 1η Ιουλίου το νερό στο… αυλάκι και να αρχίσουν οι εργασίες στο ΟΑΚΑ. Στο σπίτι του Παναθηναϊκού. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα είναι ορόσημο διότι από εκείνη τη μέρα και έπειτα, θα αρχίσει να ανήκει για τα επόμενα 49 χρόνια το κλειστό στους «πράσινους». Κατά συνέπεια η ομάδα θα βάλει μπρος τις εργασίες ώστε να μπορέσει να αναμορφώσει όχι μόνο την κεντρική σάλα που θα θυμίζει μόνο Παναθηναϊκό και σε πράσινο φόντο, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού. Διότι οι «πράσινοι» θέλουν να επενδύσουν στην ψυχαγωγία του κόσμου τους με εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και όχι μόνο. Να δημιουργήσουν μια ελκυστική Παναθηναϊκή πολιτεία ούτως ώστε να πηγαίνουν οικογένειες, αλλά και παρέες ακόμα και αν δεν διεξάγονται αγώνες.

Τα καθαρά έσοδα θα τονώσουν τα ταμεία του Παναθηναϊκού και θα μπορέσουν να προσελκύσουν ενδιαφερόμενους επενδυτές

Με βάση το business plan, οι «πράσινοι» θα έχουν την δυνατότητα να βάλουν μπόλικα λεφτά στα ταμεία τους διότι το 70% των καθαρών εσόδων από την εμπορική εκμετάλλευση του γηπέδου θα τους ανήκει έχοντας φυσικά τις υποχρεώσεις τους. Το γήπεδο είναι το Α και το Ω μιας ομάδας. Είναι κάτι σημαντικό. Για το πρεστίζ της και φυσικά μπορεί να δημιουργήσει ντόμινων εξελίξεων. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα πάρει βαθιά οικονομική ανάσα και ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει περισσότερους χορηγούς που θα θελήσουν να διαφημιστούν στο ανακαινισμένο και άκρως ελκυστικό σπίτι του και φυσικά με το αζημίωτο. Από εκεί και πέρα, το γήπεδο μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πινελιά ούτως ώστε να μπορέσει να βρεθεί ένας επενδυτής που θα θελήσει να αγοράσει τις μετοχές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Διότι αν έχεις δικό σου γήπεδο, τότε τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν περισσότερο. Δεν γνωρίζω σε τι βαθμό, αλλά είναι βέβαιο πως θα κεντρίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το θέμα του μπάτζετ θα είναι σημαντικό το προσεχές καλοκαίρι διότι το μοντέλο έσοδα-έξοδα δεν… φτούρησε για τον Παναθηναϊκό

Σε συνέχεια των προηγούμενων παραγράφων, προφανώς και το μπάτζετ θα παίξει σημαντικό ρόλο. Διότι το μοντέλο έσοδα-έξοδα δεν δείχνει πλέον να βοηθάει την ομάδα. Ακόμα και αν υπάρξει τόνωση από τα έσοδα του γηπέδου, πιθανότατα να χρειαστεί άμεσα, το προσεχές καλοκαίρι ένας επενδυτής. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ναι μεν βοηθάει την κατάσταση στην παρούσα φάση, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα ενεργοποιηθεί ξανά όπως και πριν από δύο χρόνια. Αν όμως δεν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον που θα έχει ως αποτέλεσμα την αγορά των μετοχών και την αλλαγή σελίδας, δεν αποκλείω τίποτα. Είναι κάτι που ξέρει ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΚΑΕ. Όπως και να έχει, το ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι να πέσουν οι υπογραφές μετά το Πάσχα και ως εκ τούτου να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να δημιουργηθεί κάτι που θα είναι αντάξιο της ιστορίας και του brand name της ομάδας και φυσικά θα δώσει άλλον αέρα σε όλους τους τομείς του συλλόγου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News